Peugeot 301

Peugeot je objavio prve fotografije i tehničke detalje nove kompaktne limuzine. Model 301 namenjen je pre svega automobilskim tržištima koja su u razvoju, a u prodaji će se pojaviti krajem 2012. godine.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 25.05.2012.

09:07

Default images

U Peugeotu kažu da su ovaj model dizajnirali za kupce koji žele ekonomičan, ali moderan kompaktni automobil koji će se podjednako dobro pokazati u eksploataciji u svim uslovima, s obzirom na veoma različite klimatske karakteristike zemalja u kojima će biti plasiran.

U francuskoj kompaniji žele da pokriju tržišta od Turske, preko centralne i istočne Evrope, Rusije, Ukrajine, Grčke, Bliskog istoka, pa sve do afričkih zemalja i tržišta Latinske Amerike.
Peugeot 301 dugačak je 4.440mm, međuosovinsko rastojanje iznosi 2.650 mm, dok prtljažnik nudi korisnu zapreminu od 506 litara.

Automobil će u početku biti dostupan u dve benzinske i jednoj dizel varijanti.
Najslabiji motor u ponudi biće 1.2 litarski trocilindrični VTi benzinac od 71 ks, a kupci će moći da biraju između verzije sa ručnim ili automatizovanim manuelnim menjačem.

Drugi benzinski motor u gami je 1.6 litarski VTi od 115 ks. Ovaj agregat može biti u paru sa manuelnom ili automatskom transmisijom, dok je 1.6 litarski HDi od 92 ks dostupan jedino u varijanti sa ručnim menjačem.
Peugeot 301 imaće zvaničnu premijeru u septembru, na sajmu automobila u Parizu, a proizvodiće se u fabrici u Španskom Vigu. Prodaja startuje u novembru i to najpre na turskom tržištu.

Više fotografija Peugeota 301 možete pogledati u našoj Galeriji.

Pročitajte o novom sistemu obeležavanja kod Peugeot modela.

Pročitajte o Peugeotu 208.

Vozili smo Peugeot 508 2.0 HDi Active.

Pročitajte o novom navigacionom softveru za Peugeot koja je dostupan i u Srbiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: