Lexus LF-LC: Hibridni sportski kupe

Nakon nekoliko fotografija kojima je želeo da zagolica maštu ljubitelja automobila, Lexus je na sajmu automobila u Detroitu predstavio koncept sportskog kupea LF-LC, sa hibridnim pogonom.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 17.01.2012.

08:55

Default images

Osnovna uloga ovog koncepta je da pokaže pravac kojim će se Lexus kretati u budućnosti, kada je izgled automobila u pitanju.

“Koncept LF-LC nastavlja dizajnersku liniju koju smo započeli modelima CT i GS”, izjavio je Mark Templin, potpredsednik Lexus grupe.

“To je automobil koji u sebi spaja hibridni pogon i sportski kupe sa 2+2 sedišta, pomerajući granice stila, performansi i tehnologije”, dodao je on.
Za izgled koncepta LF-LC zaslužan je Lexusov dizajnerski studio Calty, iz Kalifornije.

Kevin Hanter (Kevin Hunter), predsednik Calty dizjana objasnio je da LF-LC predstavlja viziju tog studija kako treba da izgleda jedan premijum sportski kupe.

U kreiranju originalnog izgleda ovog koncepta, inženjeri Lexusa koristili su i ideje primenjene na novoj verziji modela GS (okvir maske hladnjaka) i na superautomobilu LFA (bočne linije karoserije).
Unutrašnjost LF-LC koncepta donosi futuristički izgled "kokpita", u kojem dominira veliki ekran osetljiv na dodir, dijagonale 12,3 inča.

Na unutrašnjosti vrata nalazi se po jedan manji touch-screen preko koga se upravlja komandama za otvaranje prozora, podešavanje spoljnih retrovizora i sedišta vozača i suvozača.
Lexus je bio škrt u vezi informacija o motoru koji pokreće ovaj sportski kupe.

Japanski proizođač objavio je samo da je u pitanju Lexusov hibridni pogonski agregat, koji snagu prenosi na zadnje točkove automobila.



Pogledajte kako izgleda Lexus GS 450h F Sport

Lexus LFA: Rekord na Nürburgringu

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: