Automobili

Ponedeljak, 04.07.2011.

09:21

Kamerun zabranio noćnu vožnju

Vlasti Kameruna zabranile su međugradski javni prevoz noću posle serije teških udesa od kojih su mnogi izazvani zbog prebrze vožnje i vožnje u alkoholisanom stanju, prenosi Rojters.

Izvor: B92

Default images

"Noćni saobraćaj čini svega pet odsto prevoza, ali učestvuje sa 35 odsto u saobraćajnim nesrećama", kazao je Audu Dotel Musa, predstavnik kamerunskog ministarstva saobraćaja.

Iako najveća privreda u centralnoj Africi, Kamerun ima veoma lošu putnu infrastrukturu, sa manje od 20 odsto asfaltiranih puteva.

U saobraćajnim udesima 2010. godine stradalo je 1.258 osoba, a više od 5.000 njih je povređeno, navodi vlada koja za ovu sumornu sliku najviše optužuje prebrzu i vožnju u pijanom stanju.

Zabrana noćnog saobraćaja važi od 21 do 05 časova.

Fotografija - SXC

Pritvorene jer su vozile automobil

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

1 d

Podeli: