Ekološki propisi ubili Civic Type-R

Hondin Civic Type-R zbog ekoloških propisa prestaće da se proizvodi za evropsko tržište krajem 2010. godine, potvrdio je japanski proizvođač.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 11.08.2010.

21:48

Default images

Honda Civic Type-R premijerno nam je prikazana na autosalonu u Parizu pre četiri godine.

Automobil pogoni isti atmosferski dvolitarski četvorocilindrični benzinac iz prethodne generacije koji razvija 200 KS pri 8.000 obrtaja u minuti. Ovaj motor, na žalost, ne zadovoljava ekološke norme Euro V koje na snagu stupaju 2011. godine, a u Hondi smatraju da im se ne isplati da ulažu značajna finansijska sredstva u njegovo unapređivanje.

Civic Type-R će ipak nastaviti da se proizvodi u Hondinoj britanskoj fabrici u Swindonu, ali biće namenjen isključivo tržištima čije ekološke norme zadovoljava poput australijskog i južnoafričkog.

Iduću generaciju Civica očekujemo 2011, ali zasad nije poznato da li će u Hondinim planovima biti mesta i za novi Type-R.

Izvor - T-Portal

Vozili smo: Honda Insight Elegance

Honda odustaje od dizel motora

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

20 h

Podeli: