Automobili

Ponedeljak, 19.07.2010.

12:14

Honda odustaje od dizel motora

Potražnja za dizel motorima na evropskom tržištu prethodnih godina mnoge proizvođače, tradicionalno orijentisane benzinskim gorivima, naterala je da značajna sredstva investiraju u razvoj čistih, snažnih i efikasnih dizelaša.

Izvor: B92

Default images

Novi trend koji je Toyota započela svojim hibridnim Priusom, a ostali proizvođači prihvatili zbog sve strožih ekoloških propisa i rasta cena naftnih derivata, neke je proizvođače, poput japanske Honde nagnalo da zaustave dalji razvoj svojih dizelskih tehnologija.

Reuters prenosi da će Honda narednih godina sva sredstva usmeriti na razvoj hibridnih benzinsko-električnih sklopova za srednje velike i velike automobile.

Honda za sada koristi sistem IMA (Integrated Motor Assist technology) u hibridnom Civicu i Insightu, ali spomenuti sistem ekonomičnošću još uvek ne može da se meri s Toyotinim HSD-om (Hybrid Synergy Drive).

Kada kažemo Integrated Motor Assist mislimo, pre svega, na specifičnu implementaciju paralelnog hibridnog sistema.

Hybrid Synergy Drive je koncept koji leži iza nove generacije hibridnih vozila iz Toyote, uključujući Toyotu Prius, najprodavanije hibridno vozilo u svetu.

Izvor - T-Portal

Pročitajte više o Hondi CR-Z

Vozili smo: Honda Insight Elegance

Saznajte kako rade hibridni automobili

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

1 d

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

11 h

Podeli: