BMW, MINI i Land Rover se više ne prodaju u Makedoniji

Uvoznik i distributer automobila marki BMW, MINI i Land Rover za makedonsko tržište, firma Makauto, zatvorila je svoje salone, a prostorije kompanije su napuštene, prenosi portal "24vesti.mk".

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 19.06.2014.

10:44

Default images

Prema navodima tog portala, vlasnici koji treba da servisiraju kupljena vozila koja su pod garancijom sada imaju problem, jer da bi to obavili moraju da idu u zemlje u okruženju gde postoje ovlašćeni servisi, kao što su Srbija, Grčka, Bugarska ili Hrvatska.

Razlozi zatvaranja za sada nisu poznati, a na zvaničnom sajtu BMW-a navedeno je da Makauto više nije njihov distributer. Kako je objašnjeno, sporazum je istekao i nije obnovljen uz obostranu saglasnost a naknadno će biti objavljeno ko će biti novi distributer.

Makedonska firma je osim matične države pokrivala i tržište Kosova.

Jedan od razloga zašto Makauto više nije distributer navedenih luksuznih automobilskih marki može se naći i u činjenici da je smanjen obim prodaje novih vozila u toj zemlji.

Podaci pokazuju da je u periodu januar-maj 2014. godine prodato 1.399 vozila, što je pad za oko 14 odsto u odnosu na isti period 2013. kada je kupcima na makedonskom tržištu isporučeno 1.625 automobila. Prodavci tvrde da je prodaja počela da opada sa globalnom finansijskom krizom, a uvoznici novih automobila kažu da na prodaju negativno utiče i veliki uvoz polovnih vozila.

Izvor: B92, Tanjug

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: