KIA Pro_cee'd GT u vožnji

Na internetu je objavljen video sa prvim kadrovima vožnje modela Pro_cee'd GT. Osim toga, film prikazuje i detalje unutrašnjosti novog Kijinog sportskog automobila.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 25.12.2012.

09:57

Default images

KIA je nedavno najavila da će kupcima ponuditi dva sportska modela zasnovana na novoj generaciji Cee'd-a. Pro_cee'd GT imaće 3 vrata, dok će Cee'd GT prestavljati sportsku verziju petovratnog hečbeka.

Ovog puta KIA nam je omogućila da zavirimo u prototip Pro_cee'd GT modela. I dok je spoljašnjost automobila još uvek sakrivena ispod kamuflažne oplate, u prilici smo da vidimo detalje unutrašnjosti i kadrove vožnje budućeg modela:



Kao što je i najavljeno, umesto standardnih sedišta Pro_cee'd GT ima ugrađena Recaro sportska sedišta, a papučice nožnih komandi izrađene su od aluminijuma.

Prototip sa snimka ima bogat paket opreme, koji uključuje multimedijalni i navigacioni sistem sa velikim centralno postavljenim ekranom, zatim tempomat, elektronsku parking kočnicu, startovanje motora pritiskom na dugme, detalje od kože...
Automobil je pogonjen 1.6 litarskim turbo-punjenim benzinskim GDI motorom koji razvija 204 ks pri 6.000 o/min i maksimalni obrtni moment od 265 Nm, dostupnih između 1.750 i 4.500 o/min.

Snaga se prenosi na prednje točkove pomoću šestostepenog ručnog menjača. KIA je saopštila da je Pro_cee'd GT u stanju da 0-100 km/h stigne za 7,9 sekundi, a na snimku se može videti kako izgledaju međuubrzanja u različitim stepenima prenosa.

KIA Cee'd GT i KIA Pro_cee'd GT počeće da se proizvode u fabrici Žilina u Slovačkoj, u maju 2013, dok je svetska premijera predviđena za sajam automobila u Ženevi, u martu iste godine.

Pročitajte o modelima KIA Cee'd GT i KIA Pro_cee'd GT.

Vozili smo: KIA Cee'd

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: