Subaru Impreza sedan u Srbiji

U želji da poveća prodaju u rastućem segmentu C klase, Subaru je Imprezi „hečbek“ dodao i „sedan“ verziju čija će cena u Srbiji iznositi 15.600 evra sa carinom i porezom za osnovni model.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 13.10.2008.

14:00

Default images

Ovaj oblik karoserije sa četvoro vrata izlazi na tržište 15 meseci posle nove Imprezine linije koja je izazvala mnoge oprečne komentare, pa dolazak varijante u obliku limuzine predstavlja novi estetski izazov za sve ljubitelje ovog automobila.

Od kada se prvi put pojavila 1993. godine pa sve do 2007. godine Impreza se proizvodila samo u „sedan“ verziji, posle čega se pojavila i dugo očekivana „hečbek“ verzija sa petoro vrata treće generacije ovog popularnog modela.

Subaru očekuje da će njihov ulazni model u verziji „sedan“ povećati prodaju za 20 odsto u ovom segmentu, jer su očuvane osnovne vrednosti Subarua, pogon na svim točkovima „Symetrical All Wheel Drive“ i motor u bokser konfiguraciji, performanse i bezbednost. Na kreš-testovima Impreza „sedan“ je već osvojila 5 zvezdica isto kao i Impreza u verziji „hečbek“.
Impreza limuzina je porasla u visinu 35mm i 95mm u osovinskom rastojanju u odnosu na prethodni model. Sa 45mm dužom kabinom obezbeđen je dodatni komfor za glavu i noge putnika. Po prvi put tu je i mogućnost delimičnog obaranja naslona zadnjih sedišta u cilju raznovrsnijeg korišćenja prostora prtljažnika.

Impreze u sedan varijanti na srpskom tržištu opremljene su bokser motorom od 1498 ccm i 79 kw(110 KS) sa manuelnim ili automatskim menjačem. Potrošnja goriva ovog automobila kreće se od 9,6 l/100km po gradu do 6,3 l/100km na otvorenom putu, a maksimalna brzina iznosi 178 km/h.

Impreza sedan dostupna je u Srbiji posredstvom ovlašćenog uvoznika i distributera, kompanije „Subaru SCG d.o.o“ i mreže prodavaca. Kupcima su na raspolaganju tri verzije opreme, a ulazni model koštaće 15.600 evra sa carinom i porezom.

Saznajte više o modelu Subaru Impreza 1.5R SE Plus u našoj sekciji Vozili smo

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Podeli: