Lexus zvanično u Srbiji

Toyota Srbija, kao zvanični uvoznik i distributer, objavila je početak prodaje vozila marke Lexus na tržištu Srbije.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 25.09.2008.

09:00

Default images

Na konferenciji za novinare povodom početka rada prvog ovlašćenog partnera u maloprodajnom objektu Lexus Beograd, na Zrenjaninskom putu broj 26, saopšteni su detalji ponude i predstavljen je koncept prodaje i servisnih usluga.

Lexus, kao ogranak Toyota kompanije i japanski konkurent na američkom trzištu luksuznih automobila, nastao je 1989. godine, kada je i lansirana prva Lexus luksuzna limuzina LS400.
Za 19 godina rada, Lexus je postao najprodavanija luksuzna marka u Americi i ozbiljan konkurent u „premium” segmentu na ostalim tržištima. Lexusova limuzina LS460, proglašena je za svetski automobil 2006. godine. Pažnja prema svakom detalju, ručna izrada delova završne obrade, vrhunska sigurnosna oprema, audio uređaji, najnaprednija tehnološka rešenja, kao i posebna dilerska mreža i posvećenost svakom korisniku, svrstavaju Lexus u lidere na tržištu luksuznih automobila u Evropi.

U ponudi na našem tržištu biće modeli IS, GS, LS i RX.

Aktuelna generacija limuzine sportskog karaktera, IS ili „Inteligent Sport”, jedina u ponudi ima dizelsku pogonsku jedinicu od 2.2 litra (IS 220d), pored benzinske 2.5 L V6 (IS250).
Tu su zatim luksuzne limuzine, manja GS, „Grand Sedan” i veća LS, „Luxury Sedan”, obe sa benzinskim i Lexus Hybrid Drive pogonom, koji čini kombinacija benzinskog i elektro motora što rezultira dobrim performansama, niskom potrošnjom i emisijom štetnih gasova.

Model RX ili „Recreational Crossover”, svojevremeno je kreirao potpuno novi segment a RX postao najprodavaniji luksuzni SUV na svetu. Model RX400h je prvi luksuzni SUV na hibridni pogon.

Cene Lexus modela na našem tržištu biće konkurentne i kretaće se od 33.000 evra za IS220d do preko 90,000 evra za luksuzne LS modele.

Piše: Pavle Barta, Vrele Gume

Saznajte više o modelu Lexus LS 600h u rubrici Vozili smo

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: