Milioniti Mercedes iz Kine

Nemački proizvođač obeležio je značajan jubilej u najmnogoljudnijoj zemlji sveta, u kojoj svoje modele izrađuje još od 2005.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 23.11.2016.

14:01

Milioniti Mercedes iz Kine

Mercedesu je bilo potrebno desetak godina da proslavi milioniti automobil proizveden u Kini, a jubilarni primerak pripada najnovijoj generaciji E klase. Osim ove limuzine, u fabrici Beijing Benz Automotive izrađuju se još i Mercedes C klase, kao i krosover/SUV modeli GLA i GLC.

Pogon, koji je počeo sa radom 2005. godine, izgrađen je zajedničkim ulaganjem kompanije Daimlera i kineskog proizvođača automobila BAIC, a prvi model koje se izrađivao u fabrici takođe je bila E klasa, ali starije generacije.
Ova limuzina ujedno je i najprodavaniji Mercedesov model u Kini, a od leta 2016. u toj zemlji se ekskluzivno izrađuje i "L" verzija sa produženim međuosovinskim rastojanjem, namenjena domaćem tržištu.

U prvih deset meseci 2016, Mercedes je u Kini prodao više primeraka E klase nego na bilo kom drugom pojedinačnom svetskom tržištu.
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: