Prijavio samog sebe zbog vožnje u pijanom stanju

Vozači koji sednu za volan alkoholisani najviše strahuju da će ih usput zaustaviti policija. Međutim, postoje i oni koji kada shvate da predstavljaju opasnost po druge učesnike u saobraćaju, parkiraju automobil pored puta - i sami sebe prijave policiji.

Izvor: B92

Utorak, 24.03.2015.

08:43

Default images

Foto: flickr/jpalinsad360

Vest koja izgleda kao iz rubrike "Verovali ili ne" stiže iz Kanade.

Donald Damer (55), godinama se borio sa zavisnošću od alkohola. Jednog jutra, nakon što je pio prethodne noći, Damer je seo u svoj automobil ali je usput shvatio da je previše pijan da bi bezbedno nastavio vožnju.

Zaustavio je auto pored puta, pozvao policiju, rekao da je vozio alkoholisan i objasnio gde se trenutno nalazi.

Policijska patrola ubrzo je stigla na lice mesta i utvrdila da je čovek zaista pijan. Damer je priveden u stanicu i protiv njega je podneta prijava zbog vožnje pod dejstvom alkohola.

"U razgovoru sa operaterom priznao sam da imam problem sa alkoholom", izjavio je kasnije Damer za kanadske medije.

"Rekao sam da sam pio i da sam verovatno prekoračio dozvoljenu granicu alkohola u krvi, pa sam odlučio da stanem pored puta."

"Policajci su brzo stigli i bili su ljubazni prema meni", kazao je Damer.

Na pitanje zašto je ipak seo u automobil ako je znao da je pijan, on je rekao da je nezaposlen i da je tog jutra imao zakazan sastanak sa službenikom zbog socijalne pomoći.

Pijan udario u vozilo za alko-test

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: