Novi rekord u paralelnom parkiranju: margina od 8 cm

Han Yue je čovek koga treba da pozovete ako vam se čini da je prostor za parkiranje vašeg automobila premali, a evo i zašto.

Izvor: B92

Četvrtak, 20.11.2014.

13:18

Default images

Ovaj Kinez uspeo je da obori aktuelni Ginisov svetski rekord u paralelnom parkiranju tako što je "upakovao" MINI hečbek u parking mesto koje je svega 8 cm duže od automobila.

Pravila ove discipline nalažu da se automobil uparkira uz pomoć ručne kočnice, pri čemu ne sme da dodirne ni jedno od dva vozila koja se nalaze ispred i iza njega.

Pogledajte kako je Han Yue izveo manevar za Ginisa:



Novi rekord postavljen je na šampionata u driftu, koji je održan u gradu Čongkingu, a kineski kaskader je povratio titulu u ovoj disciplini koji je izgubio 2013. godine.

U poslednje dve godine ovo je 4. put da takmičari popravljaju rezultat. Najpre je u junu 2012. Han Yue spustio rekord sa 22 na 15 cm, da bi u novembru iste godine njegov nemački kolega Ronny Wechselberger poboljšao rezultat za još jedan cm.

U martu 2013. naslov najboljih u ovoj disciplini preuzeli su braća Moffat iz Velike Britanije koji su uspeli da parkiraju klasični MINI Mayfair na prostoru koji je samo 13,1 centimetara duži od automobila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: