Da li je Dodge ovog puta preterao?

U automobilskom marketingu sve je manje tabu tema, pa ni pokazivanje srednjeg prsta na zvaničnim reklamnim fotografijama više ne iznenađuje.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 07.05.2014.

10:56

Default images

Novoforimirana Kompanija FIAT Chrysler Automobiles prezentovala je u utorak novinarima u SAD petogodišnje planove za sve marke koje posluju u okviru ove automobilske grupacije. Ipak, pažnju predstavnika štampe privukla je brošura koju je novinarima podelio američki proizvođač Dodge.

Na jednoj od fotografija vidi se srednjovečni muškarac koji uživa u driftu za volanom sportskog modela Challenger i, iz nekog razloga, pokazuje kroz prozor srednji prst.

Možda je Dodge na ovaj način želeo da poruči muškarcima kako da uspešno prođu kroz krizu srednjih godina - kupite Challenger i pokažite svoj stav.
Druga kontroverzna fotografija iz pres materijala ne ostavlja nikakvu nedoumicu. Na njoj je prikazan Dodge Charger uz propratni tekst u kome stoji da "ni jedan klinac nije odrastao uz poster Passata na zidu svoje sobe".

S obzirom na marketinški pristup za koji se opredelio Dodge, može se steći utisak da ciljnu grupu kupaca ovog proizvođača čine isključivo dečaci i adolescenti. Ili je možda ispravnije zaključiti da su muškarci koji kupuju ove modele ustvari nezreli i još uvek pomalo deca?

U svakom slučaju, ovo je prilika da se podsetimo automobila čiji su posteri nekada ukrašavali zidove naših soba i o kojima smo kao deca maštali - dok nismo odrasli i kupili polovni Punto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

54 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: