Najbolji posao na svetu

Ako ste ljubitelj superautomobila, svakodnevna vožnja i testiranje automobila koji razvija 1.115 ks sigurno je posao o kojem sanjate.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 11.02.2013.

11:05

Default images

Njegovo ime je Robert Serwanski i zaposlen je kao glavni test vozač u Koenigseggu. Robert je zadužen za testiranje svakog primerka modela Agera R koji izađe iz pogona te kompanije.

To znači da njegove svakodnevne aktivnosti uključuju i ekstremnu vožnju ovog superautomobila po probnoj pisti. Nakon testiranja i provera performansi i ponašanja automobila na stazi, Robert analizira dobijene podatke i pomaže ekipi oko naknadnih podešavanja Agere R.

Tek pošto on završi svoj deo posla, ovaj superautomobil spreman je za svog novog vlasnika.

Pogledajte insert iz emisije o Koenigseggu u kojem Robert Serwanski opisuje kako izgleda jedan njegov običan radni dan:



Koenigsegg Agera R opremljena je 5.0 litarskim twin-turbo V8 motorom koji isporučuje 1.115 ks i 1.200 Nm maksimalnog obrtnog momenta. Automobil iz mesta do "stotke" stiže za 2,9 sekundi, a švedski proizvođač tvrdi da, teorijski, može da razvije i 442km/h.

U aprilu 2012, tokom manifestacije Gran Turismo koja se svake godine održava na stazi Nirburgring, zabeležen je rezultat od 402 km/h, dok je Robert Serwanski vozeći Ageru R na test stazi Koenigsegga uspeo da od 0 do 300 km/h, i ponovo do 0 km/h, sitigne za 21,19 s.

Pogledajte kako izgleda trka Agere R i Ferrarija 458 Italia.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: