Prepirka dizajnera u Ženevi

Činjenica je da se automobilski dizajneri konstantno nadmeću, ali ponekad dođe i do direktnog sukoba mišljenja. Upravo to se dogodilo u Ženevi.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 04.03.2011.

06:51

Default images

Snimak sa ženevskog sajma prikazuje nam novog glavnog dizajnera Saaba, Jasona Castriotu, i bivšeg BMW-ovog glavnog dizajnera, Chrisa Banglea.

Nesuglasica je nastala kada je Bangle, pomalo nadmeno, primetio da "novi Saabov koncept Phoenix nema baš puno veze sa dosadašnjim identitetom ovog brenda". Castriota je starijem kolegi pokušao da objasni tu povezanost, čak je spomenuo i prvi Saabov automobil Ursaab, ali je Bangle počeo da likuje.

Castriota ga je zatim pitao: "Da li želiš plamen ili zadnjicu?"

Za one koji ne znaju, Chris Bangle je poznat po dizajnerskim inovacijama na bavarskim automobilima kao što su "izviranje plamena" i "Bangleove zadnjice". Zato je ovo pitanje zazvučalo pomalo napadački.



Pročitajte više o Saabovom Phoenix konceptu

Pratite najnovija dešavanja i premijere na Salonu u Ženevi

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: