Premijera: Mercedes AMG GT Roadster (FOTO)

Mercedes je uoči sajma automobila u Parizu objavio fotografije i tehničke detalje novog sportskog modela.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 15.09.2016.

10:40

Premijera: Mercedes AMG GT Roadster (FOTO)

Novi automobil, koji predstavlja kabriolet verziju Mercedesa AMG GT - sa platnenim sklopivim krovom - proizvodiće se u dve varijante. Standardni AMG GT Roadster pogon dobija od 4.0 V8 bi-turbo motora sa 476 ks, dok snažniji AMG GT C Roadster ispod haube krije čak 557 "konja".
U Mercedesu kažu da se platneni krov spušta/podiže pritiskom na dugme, a za svaku od ove dve opreacije potrebno je svega 11 sekundi.

Krov se može rasklopiti i li sklopiti i u vožnji, ali samo ako se auto kreće brzinom do 50 km/h.
Proizvođač nudi kupcima tri boje krovnog pokrivača, crnu, crvenu i bež, a na raspolaganju je i jedanaest boja karoserije i deset enterijera.

Konstrukcija preko koje je razapeto troslojno platno izrađena je od kombinacije magnezijuma, čelika i aluminijuma, što je doprinelo da masa pokretnog krova bude što je moguće manja. Mercedes AMG GT Roadster težak je 1.595 kg, dok AMG GT C varijanta ima masu od 1.660 kg.
Kao što smo rekli na početku, standardni model raspolaže sa 476 ks, a maksimalni obrtni moment iznosi 630 Nm. Automobil od 0 do 100 km/h stiže za 4 s, dok se kazaljka brzinomera zaustavlja na maksimalnih 300 km/h.

Snažniji, Mercedes AMG GT C Roadster, razvija 557 ks i 680 Nm, što je dovoljno da iz mesta do stotke stigne za 3,7 s. Maksimalna brzina elektronski je ograničena na 316 km/h.

Obe verzije za prenos snage koriste sedmostepeni menjač sa duplim kvačilom.
Iz trkačkog modela AMG GT R preuzet je Active Air Management sistem koji automatski prilagođava pokretne rešetke iza prednje maske i tako po potrebi propušta više ili manje vazduha prema hladnjaku.

Snažniji AMG GT C Roadster opremljen je i AMG Performance izduvnim sistemom, koji bi trebalo da predstavlja šlag na torti kada je reč o zvuku koji dopire do ušiju tokom vožnje. Ova verzija koristi i sistem upravljanja pomoću zadnjih točkova, koji je takođe preuzet od ekstremne varijante, već pomenutog Mercedesa AMG GT R.
Mercedes AMG GT Roadster i AMG GT C Roadster imaće debi pred publikom sajma automobila u Parizu, a cene i datum početka prodaje biće poznati naknadno.

Više fotografija možete pronaći u našoj Galeriji, a u nastavku pogledajte promotivni video Mercedesa AMG GT C Roadster:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: