Renault predstavio Talisman karavan (VIDEO)

Posle limuzine, u prilici smo da vidimo kako izgleda karavan verzija modela Talisman. Oba vozila imaće svetsku premijeru 15. septembra, na sajmu automobila u Frankfurtu.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 27.08.2015.

09:50

Default images

Renault Talisman, koji u ponudi francuskog proizvođača menja Lagunu i Latitude, pripada D segmentu.

Iako vozila iz ove klase ne spadaju među najtraženija, samo u Evropi godišnje se proda preko milion automobila. Osim verzija sa 4 i 5 vrata, tu se ubrajaju i karavani koji osvajaju kupce pre svega svojim velikim prtljažnim prostorom.

Zbog toga ne čudi što će Renault, ubrzo nakon limuzinske, ponuditi tržištu i karavan verziju Talismana.
Ovaj automobil imaće zadatak da se izbori sa konkurencijom koju predvode VW Passat Variant i Opel Insignia Sport Tourer.

Talisman Estate duži je od sedana za 10 mm (4.860 mm), dok su širina (1.870 mm), visina (1.460 mm) i međuosovinsko rastojanje (2.810 mm) nepromenjeni.
Zanimljivo je da karavan zaostaje za limuzinom kada je reč o baznom prtljažnom prostoru.

Naime, Talisman Estate raspolaže sa 572 l, ako se računa samo do pregrade koja se nalazi u visini gornje ivice naslona zadnjih sedišta, dok gepek u sedanu nudi čak 608 l.
Ipak, prednost karavana je u tome što se prtljag po potrebi može ređati do krova, dok obaranjem sedišta maksimalna zapremina raste na 1.700 l.

Sa uspravnim naslonima zadnjih sedišta u prtljažni prostor mogu da se smeste predmeti dužine do 1.116 mm, a njihovim preklapanjem upotrebljiva dužina iznosi čak 2.010 mm.
U cilju komfornije i praktičnije manipulacije, Renault kupcima nudi opciju da vrata prtljažnika otvaraju električnim putem, tako što će zamahnuti stopalom ispod zadnjeg branika.

Još jednu prednost u odnosu na limuzinu predstavljaju dodatnih 30mm prostora između krova i glava putnika koji sede pozadi.
Motori su preuzeti od sedana - kupcima će na raspolaganju biti dva benzinca i tri dizelaša.

Benzinske opcije uključuju turbo-punjene motore TCe 150 i TCe 200 (sa 150, odnosno 200 ks), koji su povezani isključivo sa sedmobrzinskim automatskim menjačem sa duplim kvačilom.
Oni koji se odluče za dizel varijantu, mogu da biraju između dCi 110 i dCi 130 jedinice (sa 110 i 130 "konja").

Ova dva motora kombinuju se sa šestostepenim manuelnim ili opcionim sedmobrzinskim menjačem sa duplim kvačilom (EDC).

U ponudi će biti i dCi 160, twin turbo-dizelaš, koji proizvodi 160 ks, a koji je dostupan ekskluzivno u kombinaciji sa šestobrzinskim automatikom sa duplim kvačilom.
Talisman karavan će u prodajne salone stići početkom 2016. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: