Dacia Sandero

Iako je sezona godišnjih odmora na svom vrhuncu, zaposleni u Daciji ovog leta rade punom snagom. Posle redizajniranog Logana predstavili su nam novi model - Daciu Sandero.

Tekst i foto: Nemanja Pantelić

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 07.07.2008.

11:14

Default images

Posle milion prodatih Logana prodato širom sveta, od Južne Amerike preko Srbije do Indije, Dacia nam je početkom jula predstavila novi model – Sandero.

Novi model baziran je na Loganu, vrednom i izdržljivom tegljaču koji nam olakšava vožnju putevima tranzicije. Ljubitelji automobila jesu mu odavali priznanje za ove kvalitete, međutim postojala je želja za vozilom sa malo više duše za sličnu količinu novca.

Sandero je upravo napravljen da bi izašao u susret željama mladih i urbanih kupaca koji žele vesele boje u enterijeru kakve se mogu naći u Cliu III ili novoj Corsi i moderniju spoljašnjost od Loganove, čijoj je između ostalog zamerano da podseća na kutiju.
Da bi se izbegao problem kutijastog izgleda dizajneri su skinuli poklopac prtljažnika, prekrojili limuzinu u hečbek sa petoro vrata, zakačili novi Dacia logo i voila, dobijen je Sandero. Zapremina prtljažnika sada je 320 litara.

Spoljašnjost auta deluje modernije zahvaljujući i velikom mrežastom otvoru za vazduh na prednjem braniku, velikim i zaobljenim prednjim svetlima i detaljima poput lajsnica u boji vozila...
Od kozmetičkih unapređenja u kabini dominira instrument tabla koja sada može biti kombinovana u dve boje, novi tip sedišta čiji dezen se takođe kombinuje sa bojama instrument table i oplatom vrata.

Prezentacija modela održana je na Hvaru 3. i 4. jula. Posle 300 pređenih kilometara, što po Hvaru što po Dalmatinskom kopnu, subjektivni utisak je da je napravljen veliki korak napred u odnosu na Logana i kada je reč o sveukupnom komforu u vožnji i kada su u pitanju vozne karakteristike.

Sandero je tiši od Logana, lakše se vozi, menjač i kvačilo jako su lepo upareni sa motorom tako da se stepeni prenosa mogu menjati gotovo bez trzaja.
Prvo će u ponudi biti dva benzinska motora zapremine 1400 i 1600 kubika sa 75 i 90 KS dok će dizel ući u proizvodnju kada fabrika bude bila sigurna da moći da izađe u susret potražnji.

Našem tržištu biće ponuđen Sandero sa četiri vazdušna jastuka, ABSom sa elektronskom raspodelom kočione sile i drugim sigurnosnim elementima. Sandero još uvek nije bio na Euro NCAP kreš testu ali u Daciji se nadaju da će auto osvojiti tri zvezdice.

Cena najjeftinijeg modela biće 7 555 evra. Sandero ćemo vam uskoro predstaviti i u rubrici „Vozili smo“ a do tada pogledajte galeriju fotografija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: