Redizajniran Logan

Četiri godine nakon lansiranja, Dacia je restilizovala svog miljenika Logana, i to uporedo sa evropskom promocijom Sandera.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 02.07.2008.

13:00

Default images

Model koji je izuzetno popularan i kod nas dobio je širu masku sa hromiranom letvicom, ali i novi logo, što je zaista bilo potrebno jer je stari delovao prilično „jeftino“.

Prednja svetlosna grupa je nešto veća kao i usisnik na novodizajniranom odbojniku. Kada je reč o zadnjem delu, poklopac prtljažnika je izmenjen i ulepšan ukrasom u vidu hromirane letvice.
Kada je reč o unutrašnjosti, instrumentacija je preuzeta od Sandera, a upravljač je masivniji i estetski lepši (što pozdravljamo). Spoljni retrovizori su veći i preuzeti su od MCV-a.

Paletu motora čine dva benzinca, od 1,4l sa 75 KS, 1,6 sa 90KS i 1,6 16V sa 105KS, kao i dva dCi dizelaša zapremine 1,5 litara sa 70 i 85 konjskih snaga, a cene bi trebalo da ostanu iste.
Model Sandero predstavljen je 27. juna u Francuskoj, dok će Dacia Logan u prodajne salone stići 4. septembra.

Regionalna prezentacija modela Sandero održava se na Hvaru 3. i 4. jula. Fotografije i izveštaj stižu uskoro.

Piše: Pavle Barta, Vrele Gume

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: