Srbija isporučila gas Sarajevu

Iz Srbije isporučena interventna količina gasa za domaćinstva u Bosni i Hercegovini koja nemaju drugu mogućnost grejanja.

Region

Izvor: B92

Subota, 10.01.2009.

13:48

Default images

Portparol kompanije "Sarajevogas" Adis Salkić potvrdio je da je od jutarnjih sati počela dostava krajnjim potrošačima na području glavnog grada BiH koji potpuno zavise od plinskog grejanja, prenele su agencije.

Prema rečima direktora poduzeća "BH gas" Almira Bećarevića, sa "Srbijagasom" je sklopljen ugovor o isporuci 20.000 kubnih metara gasa na sat, koji bi trebalo da bude na snazi dok se ne obnove isporuke iz Rusije.

Bećarević je sarajevskim medijima potvrdio kako je do sklapanja ugovora došlo pre svega zahvaljujući razumevanju srpskog predsednika Borisa Tadića.

"Zahvaljujem predsedniku Tadiću, jer je u vreme nestašice gasa u Evropi dao političku suglasnost za ovu pomoć", kazao je Bećarević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

11 h

Podeli: