Žene preduzetnice koje rade na unapređenju Zlatiborskog okruga

Ženama iz zlatiborskog kraja nije manjkalo hrabrosti da svoj život uzmu u svoje ruke. Tako su se preduzetnice okupile u udruženju "Zlata" i sada zajedno rade na unapređenju ovog kraja.

Život

Izvor: B92, Prva TV

Ponedeljak, 22.01.2024.

15:33

Žene preduzetnice koje rade na unapređenju Zlatiborskog okruga
Foto: Shutterstock/Goran Vrhovac

Udruženje "Zlata" osnovano je kako bi se žene preduzetnice iz Zlatiborskog kraja okupile, ohrabrile i zajedno radile na novim ciljevima.

"Puno žena preduzetnica je na teritoriji opštine Čajetina i bio nam je cilj da ih okupimo, da zajedno dođemo do novih projekata i unapređenja", objašnjava Bojana Božanić direktorka "JP Gold Gondole Zlatibor" i osnivačica Udurženja "Zlata".

Stana Nedović Moračanin radila je godinama u "Čigoti" na Zlatiboru, nakon čega je odlučila da počne da se bavi svojim biznisom.

"Kada radite 30 godina u sistemu i sve radite po protokolu, poželite da imate sopstvena krila i da uzmete život u svoje ruke", objašnjava Stana i ističe da je samopuzdanje ključno kada se odlučite da promenite svoj život.

Gondola na Zlatiboru takođe pomaže udruženju "Zlata".

"Gondola kao javno preduzeće prepoznaje potrebe lokalne zajednice i negde prepoznajući te potrebe i želje da stvorimo jedan integrisani turistički proizvod koji će gondola da plasira na Zlatiboru, mi smo se potrudili da uključimo i preduzetnice u taj plan", objašnjava Bojana Božanić.

Više o ovoj temi pogledajte u videu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: