Život

Ponedeljak, 15.01.2024.

09:56

Odjeknule uznemirujuće eksplozije: Na nebu misteriozna vatrena lopta VIDEO

Misteriozna "vaterna kugla" proletela je nebom iznad Japana, a stanovnici su čuli snažnu eksploziju nakon njenog prolaska, prenose mediji.

Izvor: B92

Default images

"Vatrena kugla" koja je proletela nebom u ponedeljak ujutru mogla bi da bude meteorit, a prema izveštajima i komentarima stručnjaka, nebeski spektakl primećen je na istočnim I severoistočnim područjima.

Daichi Fuji, kustos lokalnog istorijskig muzeja u Hiratsuki bio je među prvima koji su pružili izveštaj o događaju. On je objavio snimak ove brze pojave na nebu na društvenim mrežama. Fuji je napomenuo da je snimak napravljen iz njegove kuće u Hiratsuki i još jedan u susednoj prefekturi Shizuoka.

Prema njegovoj analizi, "vatrena kugla" se kretala brzinom od 42,4 kilometra u sekundi, spuštajući se iz zaliva Sagami do prefekture Nagano. Nešto kasnije, izveštaji su se pojavili iz različitih područja, s tvrdnjama stanovnika da su čuli zvuk sličan eksploziji, što možda sugeriše na udar meteorita, kako je naveo kustos muzeja.

Ovaj fenomen, poznat kao zvučni bum, ukazuje na udarni talas vatrene lopte. Kako meteor prodire u Zemljinu atmosferu, on se zagreva i isparava usled trenja sa vazduhom. Ova interakcija rezultira sjajem i često zvučnim bumom i doprinoseći ukupnom izgledu “vatrene lopte”, prenosi BNN breaking.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

18 h

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

1 d

Podeli: