Neobični život Saše Vidića: Izbeglica iz Hrvatske, pravio dresove za srpske fudbalere

Saša Vidić, poznati srpski stilista i kreator ali i modni kritičar, preminuo je danas u 52. godini u KBC "Bežanijska kosa" u Beogradu, a uzrok smrti još uvek nije poznat javnosti.

Život

Izvor: B92

Ponedeljak, 24.04.2023.

12:45

Neobični život Saše Vidića: Izbeglica iz Hrvatske, pravio dresove za srpske fudbalere
Foto: M.M./ATAImages

Osnivač marke "Broz" pomerio je granice u domaćem modnom svetu, a njegov istančan ukus su prepoznale i brojne slavne ličnosti sa kojima je sarađivao. Sa druge strane, slovio je za vrlo intrigantu osobu, koja nije imala dlake na jeziku.

Saša Vidić je rođen 1971. godine u Hrvatskoj, u selu Mlaka, a školovao se u mestu Pakrac u današnjoj Hrvatskoj. Od 1991. godine živi i radi u Beogradu. U srpsku prestonicu se doselio početkom rata u Hrvatskoj, te upisao modni dizajn na Fakultetu za umetnost i dizajn u Beogradu.

Međutim, s obzirom na to da nije imao stalnih primanja, morao je da napusti fakultet i da se zaposli. Njegova prva kreacija je bila haljina Branke Katić koju je nosila na dodeli nagrada nakon premijere filma "Mi nismo anđeli".

Radio je i kao kostimograf na RTS-u, a nakon toga je 14 godina radio u Zekstri.

Premda je više od dve decenije bio na srpskoj javnoj sceni, o njegovom privatnom životu se vrlo malo znalo. Bio je poznat kao čovek bez dlake na jeziku, koji je uvek surovo komentarisao naše javne ličnosti.

U jednom intervjuu je priznao da ga nemar i neodgovornost u poslu izbacuju iz takta, da ga je u Srbiji najviše nervirao nedostatak elementarne kulture.

Dizajner je jednom prilikom priznao i da se grozi prljavštine, prostota i bahatosti. Uživao je u putovanjima i da provodi vreme u svom stanu čitajući knjige i gledajući komedije.

Ranije se družio sa Cecom Ražnatović, ali je to prijateljstvo naprasno puklo 2018. godine. Sarađivao je i sa Jelenom Karleušom, za koju je nekada govorio da je majstilizovanija žena na sceni. Imao je mnogo prijatelja na srpskoj estradi, među kojima su bili Nikola Rađen, Ana Kokić, Mirka i Vujadin Savić, Tatjana Vojtehovski, Nataša Bekvalac i mnogi drugi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Društvo

MUP upozorio građane Srbije

Povodom predstojećih prvomajskih i uskršnjih praznika očekuje se povećan priliv velikog broja putnika i vozila u našu zemlju, zbog čega se mogu očekivati duža zadržavanja na graničnim prelazima, upozorio je danas MUP.

9:37

26.4.2024.

1 d

Podeli: