Nikada joj neće oprostiti: Krive je za smrt Dražena Petrovića, a ona je doživela još dve tragedije

Legendarni košarkaš Dražen Petrović danas bi napunio 58 godina. Njegov život i karijera tragično su prekinuti saobraćajnom nesrećom, a često se uz njegovo ime pominje i Klara Šalanci, njegova devojka koja je tog 7. juna 1993. godine bila za volanom. Ona nikada nije javno govorila o tom događaju.

Život

Izvor: B92

Subota, 22.10.2022.

13:08

Nikada joj neće oprostiti: Krive je za smrt Dražena Petrovića, a ona je doživela još dve tragedije
Foto: Profimedia

Naime, do nesreće je došlo kada je Klara izgubila kontrolu nad vozilom i udarila u kamion, a navodno je vozila 160 km/h. Petrović je spavao na suvozačevom sedištu te je pri udaru ispao iz automobila i na mestu poginuo. Klara je u nesreći zaradila samo ožiljak, a treća suputnica, Hilal Edebal, izgubila je pamćenje i nikad se nije u potpunosti oporavila.

O Klari se godinama nije znalo mnogo, a o trećoj osobi iz automobila, njenoj prijateljici Hilal, ništa sve do 2011. godine.

"Ona je monstrum. Nije čak ni sa Hilal u kontaktu. Nije je posećivala ni dok je bila bolesna iako su dugogodišnje prijateljice i igrale su košarku zajedno od malih nogu. Hilal je studirala u Americi i kada se vratila, Klara ju je pozvala da idu zajedno po Dražena na aerodrom u Frankfurt", rekla je Draženova majka Biserka pre nekoliko godina.
Foto: Profimedia
Biserka Petrović i Klara se nikad nisu srele i razgovarale.

Klara je doživela još dve tragedije

Tri godine nakon nesreće Klara je upoznala nemačkog fudbalera Olivera Bierhoffa, koji je jedno vreme bio sportski direktor nemačke fudbalske reprezentacije. Par je dobio ćerku 2007. godine.

Međutim, 2010. godine nakon što je konačno našla mir i spokoj u porodičnom životu, Klara je izgubila bebu u osmom mesecu trudnoće, a ubrzo nakon toga Klari je umro brat Ladislav.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

47 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: