- Vesti -

Otac Due Lipe zahteva da dobije 17 hektara zemlje na Kosovu

Otac svetski poznate pevačice Dua Lipe, poreklom sa Kosova i Metohije, Dukađin Lipa, poslao je zahtev prištinskim vlastima. Naime, kako prenose domaći mediji u pitanju je korišćenje zemlje na duži period, a situaciju je odlučio da iskoristi zbog održavanja festivala.

Izvor: NovaS
Podeli
Foto:EPA/ NEIL HALL
Foto:EPA/ NEIL HALL

Svetska pop zvezda Dua Lipa pre nekoliko dana obavestila je javnost da se festival "Sunny Hill", koji se održava u Prištini, seli u Albaniju.

Razlog je što organizator, njen otac Dukađin Lipa, nije dobio zemlju na Kosovu koju je tražio za ovaj festival.

Ispred festivala "Sunny Hill" su saopštili da otkazuju sve planove za organizaciju u Prištini, zato što Vlada takozvane države Kosovo još nije odobrila odluku prištinske opštine od 10. maja da kompaniji da u zakup 17 hektara zemlje za festival u selu Donja Brnica.

"Festival Sunny Hill stavlja Kosovo na posebnu mapu i predstavlja izuzetnu priliku za promociju naše zemlje. Naša kancelarija se borila da to ostane u Prištini, a naša omladina očekuje i zaslužuje to. Mora da se pronađe rešenje da se festival vrati tamo gde mu je mesto", rekao je Dionjeta Miftari, savetnik predsednice Osmani, prenosi Telegraf.

Na kraju se ipak odlučilo da će festival biti održan u Prištinu od 4. do 7. avgusta.

Ono što je danas saopšteno iz Ministarstva jeste da će se i dalje pregovarati o pitanju korišćenja zemljišta na duži period. Dukađin Lipa zahtevao je da dobije zemlju od 17 hektara u kosovskoj prestonici i to na 99 godina.

Podsećanja radi, ovaj najveći muzički festival na Kosovu osnovali su 2018. godine Dua Lipa i njen otac Dukađin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 163 idi na stranu