Konstrakta na meti kritika zbog stava o EU: "Biti politički nepismen nije zdravo"

Ovogodišnja predstavnica Srbije na Evroviziji, Ana Đurić Konstrakta je prilikom gostovanja za Hrvatske medije iznela svoj stav o članstvu Srbije u Evropskoj uniji.

Život

Izvor: B92

Utorak, 31.05.2022.

21:33

Konstrakta na meti kritika zbog stava o EU:
Foto:EPA/ ANDREJ CUKIC

Naime, voditelj je Konstraktu pitao da li bi bilo dobro da Srbija što pre uđe u Evropsku uniju, na šta je umetnica istakla kako se "posle ovoliko godina čekanja na članstvo Srbije umorila od te ideje".

"Nekako mi se to jako oteglo, stalno nam tu stoje neki zahtevi 'nije ti dobra suknja devojčice, vrati se, hajde popravi ovo...'. Mi radimo, a to stalno nekako beži. Ja više o tome ne razmišljam. Cenim ideju, ali umorila sam se", rekla je. Konstraktu su zbog svog stava o ulasku Srbije u Evropsku uniju pojedini kritikovali na društvenim mrežama.

"Naravno da nije desnica ili putinofil. Konstrakta, samo nema ideju o čemu govori. Opet, biti toliko politički nepismen, to je svakako jezivo i nije zdravo. Opšte mesto najprimitivnijeg biračkog tela, a umetnica mora biti zdrava", jedan je od komentara na Titeru koji je postao viralan. "Znači, nije mogla da da gluplji odgovor. Propustila je savršenu priliku da ništa ne kaže. Ako ne može racionalno da razmišlja, onda neka ćuti", "Kreće razočaranje u umetnicu", "Nepismena. Jezivo i nezdravo. A umetnica mora biti zdrava", još su neki od komentara na Tviteru.

Inače, Konstrakta se pre nastupa na Evroviziji, gde je osvojila peto mesto, našla na udaru kritika i zbog promo fotografije na kojoj su se nalazile stolice za koje su neki pomislili da prikazuju slovo Z.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

256 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: