Komšije Konstraktine porodice iz Glibovca: "Njena baka je imala dar"

Srpska predstavnica na Evroviziji je oduševila mnoge svojom izjavom da, ako pobedi, želi da se naredne godine ovo muzičko takmičenje održi u selu Glibovac, mesta iz koga je njena baka.

Život

Izvor: B92

Sreda, 04.05.2022.

08:07

Komšije Konstraktine porodice iz Glibovca:
Foto: B92

"Ja sam iz Beograda i volim sve predele u Srbiji. Svaki grad može biti pripremljen za ‘Evroviziju’, ali ja bih baš volela da to bude u selu Glibovac, odakle je moja baka, što da ne, ako može selo", našalila se Konstrakta.

Problemi sa scenografijom: Konstrakta će morati da promeni nastup? FOTO

Sada su za ovo malo mesto pored Smederenske Palanke čuli širom Evrope. U Glibovcu je izvor blizak porodici naše predstavnice ispričao za domaće medije detalje o njima.

"Niko ne razume", "Taj njen pogled" - Nemci se pitaju: Da li Konstrakta iritira ili fascinira?

"Anin otac je čovek koji je sa jednom običnom drvenom olovkom otišao za Beograd i uspeo da završi dva fakulteta. Bio je u 'Politici', a posle i ministar informisanja u vladi Slobodana Miloševića. Kasnije je otvorio strugaru, koja je kasnije propala", rekao je Dragan iz Glibovca.
Stara strugara Aninog oca još stoji u dvorištu porodične kuće, a tu sada žive njeni rođaci.

"Tu su živeli njeni baba i deda, dolazila je tu nekad kod babe i dede za raspust. Ona odavno nije dolazila ovde, svraćala je pre tri-četiri godine sa ocem. Dok su baba i deda bili živi, bili su tu njeni roditelji, kasnije su otišli za Beograd. Mi smo treće koleno s njom. Mnogo se Ana promenila, ja je nisam odmah ni poznao dok mi nisu rekli da je to ona", rekao je Anin brat od strica, pa je dodao:

Društvene mreže bruje o psovki na Konstraktinoj uniformi: "Tačno iznad srca, kakva carica" FOTO

"Tu je njen otac sagradio i vikendicu, koju je posle prodao, sad hoće opet da je otkupi. Ima želju da se vrati ovde. Njeni roditelji su tu imali i stan dok je radila strugara, dok je Ana živela kod majčine babe na Novom Beogradu, tamo je imala veliki stan i tamo je išla u školu."

Komšija Konstraktine porodice, prisetio se njene bake, koju je pomenula u Torinu.

"Posebno je u selu bila poznata Anina baba Desanka. Ona je bila jako zanimljiva osoba, a sad čujem da je pominje i u nekoj svojoj pesmi. Imala je neki dar, celo selo je išlo kod nje da im gleda u džigericu. Čudna osoba je bila, vrlo neobična. Imala je dar provodadžisanja, spajala je parove", rekao je komšija za "Kurir".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

23 h

Podeli: