Hrvati ne mogu bez ćevapa: Posle "mljevenika" stigao još masniji delikates, egzotičnog imena

Za ćevape su čuli svi u regionu, a ovo jelo od mesa je poznato i u svetu. Upoznali smo se čak i sa hrvatskim mljevenikom, što je novi naziv za ćevap, doduše po malo izmenjenoj recepturi, koji se služi u jednom zagrebačkom restoranu.

Život

Izvor: B92

Ponedeljak, 20.12.2021.

10:30

Hrvati ne mogu bez ćevapa: Posle
Foto: Profimedia

Posle ćevapa i prsluk; Srbe zabavlja hrvatska reč: "Još da promene i majicu"

Međutim, na hrvatskoj kuhinjskoj sceni sada imamo i "ćevarke" – ćevape sa čvarcima, specijalitet koji se priprema na jednom imanju u Hrvatskoj, piše TU magazin.

Bura zbog hrvatske reči za ćevape – predlozi da preimenuju i druga jela

Tvorac ovog starog, a novog jela kaže da je najbitnija razmera mesa i čvaraka, dodaju se i određeni začini, a nakon pripreme na roštilju, služe se sa pinđurom, lukom i pogačama sa čvarcima.

Kako izgledaju hrvatski ćevapi? Osim imena, ima još razlika FOTO

Međutim, ćevarci se mogu jesti i "s nogu", prilikom čega se koristi lepinja, pa će se uskoro moći naći i u restoranima brze hrane širom Hrvatske.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

146 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: