Pije od četrnaeste, u rodu je sa Drakulom i obožava Harija Potera: Princ Čarls je napunio 73. godine

Danas je posebno užurbano na dvoru. Princ Čarls, čovek koji je sinonim za čekanje na tron, slavi svoj 73. rođendan. Čisto sumnjamo da će mu majka ili pak supruga na ovaj dan pripremiti njegovo omiljeno jelo, ali to će sigurno uraditi brojno osoblje koje kraljevska porodica ima na raspolaganju.

Život

Izvor: B92

Nedelja, 14.11.2021.

12:59

Pije od četrnaeste, u rodu je sa Drakulom i obožava Harija Potera: Princ Čarls je napunio 73. godine
Foto: Profimedia

Lepo će se za to vreme porodica zabaviti, nazdraviti budućnosti i podeliti pokoju anegdotu iz prošlosti... Verovatno. Ne znamo tačno kako izgledaju Čarlsove proslave i ko je glavni šaljivdžija, a ko prvi pada ispod šanka. Ipak, znamo nekoliko zanimljivih stvari o njemu.

Na tron čeka od 1952. godine, kad je preminuo njegov deda, a poziciju kraljice je preuzela njegova majka Elizabeta. Nitko u istoriji ne čeka dugo kao on.

Počeo je da konzumira alkohol s 14 godina, kad je za vreme jednog školskog izleta naručio čeri brendi.

Ima troje braće i sestara i svi su u daljem rodu s Vladom Tepešom, čovekom koji je poslužio kao inspiracija za Drakulu. Čarls čak poseduje zemlju u Transilvaniji te je proslavio sela koja je posetio prilikom jednog od kraljevskih putovanja.

U mladosti je Čarls navodno bio zatreskan u Barbru Strajsend. Teško da bi je dvor prihvatio kao njegovu suprugu...U njegov ljubavni život pokušao je da se uplete i Ričard Nikson, koji je hteo da mu namesti svoju ćerku Triciu, ali nije upalilo.

Pre studija istorije oprobao se u studiranju arheologije i antropologije.

Privlačna mu je bila i magija, pa je tako 1975. godine postao član mađioničarskog društva "Magični krug".

Visok je isto koliko i njegova preminula supruga Dajana - po 178 centimetara, a bio je stariji od nje 12 godina.

Priče s dvora kažu da je princ jako nadaren za sviranje čela, kao i da je veliki ljubitelj filmova iz serijala o Hariju Poteru.

Jednom je prilikom i vodio vremensku prognozu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

20 h

Podeli: