- Vesti -

"Ne dozvolite Bezosu da se vrati na Zemlju"

Milijarder Džef Bezos sledećeg meseca će ispuniti svoj dečački san - otputovaće u svemir. A sudeći po peticiji koja ima hiljade potpisa, neki žele da tamo i ostane.

Izvor: B92
Podeli
Foto:  EPA-EFE/MICHAEL REYNOLDS ↑ collapse
Foto: EPA-EFE/MICHAEL REYNOLDS ↑ collapse

Na onlajn platformi Change.org pojavila se zanimljiva peticija - "Ne dozvolite Bezosu da se vrati na Zemlju", i za nekoliko dana skupila je gotovo 7.000 potpisa.

"Milijarderi ne treba da postoje. Na Zemlji, ili u svemiru. Ali ako odluče da idu u svemir, tamo treba i da ostanu", navodi se u opisu peticije.

Najskuplji razvod u istoriji: Kako je gospođa Skot bacila Džefa Bezosa na kolena i dobila rat

Osnivač američke tehnološke kompanije Amazon ići će u svemir letelicom "Nju šepard", što je ujedno i prvi let u organizaciji svemirske kompanije "Blu oridžin", čiji je Bezos vlasnik.

Kratak izlet u svemir letelicom koja je dobila ime po Alanu Šepardu, drugoj osobi i prvom američkom državljaninu koji je poleteo u svemir, planiran je za 20. jul, na godišnjicu sletanja Apola 11 na Mesec.

Razvojni put Džefa Bezosa: Kako se iz garaže ulazi u istoriju - više puta FOTO

Slobodno mesto pored Bezosa za ovo putovanje prodato je za 28 miliona dolara na aukciji koja je trajala svega deset minuta.

Dobitnik čije ime će biti obelodanjeno tek za nekoliko nedelja pobedio je u nadmetanju sa oko dvadeset učesnika onlajn aukcije.

Početna cena za mesto pored osnivača Amazona, njegovog brata Marka i četvrtog putnika bila je 4,8 miliona dolara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 141 idi na stranu