Razvode se Bil i Melinda Gejts: "Ne možemo više da se razvijamo kao par"

Bil Gejts i njegova supruga Melinda Gejts se razvode, objavio je par.

Život

Izvor: B92

Ponedeljak, 03.05.2021.

23:10

Razvode se Bil i Melinda Gejts:
EPA-EFE/JULIEN DE ROSA

"Više ne verujemo da možemo zajedno da se razvijamo kao par", poručili su u zajedničkoj izjavi, a preneo je Jutarnji list.

Naveli su i da će nastaviti da rade zajedno u fondaciji.

"Za 27 godina podigli smo troje dece i izgradili fondaciju koja na nivou celog sveta radi da omogući ljudima zdrave, produktivne živote. Nastavljamo da delimo veru u tu misiju i nastavićemo da zajedno radimo u fondaciji", navedeno je u objavi, uz molbu za "prostor i privatnost". Dosadašnji supružnici 2000. godine osnovali su i "Bil & Melinda Gejts" fondaciju koja upravlja sa gotovo 50 milijardi dolara i smatra se najvećom privatnom fondacijom na svetu.

Kako piše Nju Jork Tajms, njihov razvod će verovatno izazvati šok u svetu filantropije, biznisa, ali i javnog zdravlja.

Nadalje, razvod otvara pitanje o budućnosti enormnog bogatstva Gejtsovih, a veliki deo još nije doniran fondaciji Bil & Melinda Gejts.

Forbesu bogatstvo Billa Gatesa, osnivača tehnološkog diva Majkrosoft, procenjuje na čak 124 milijarde dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

123 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: