Žustro u studiju TV "Prva": "Ćelije se zbunjuju od 5G"; Naučnik: "Niko zdrave pameti to ne zagovara"

Čak 22 odsto mladih veruje da je korona povezana sa 5G mrežom, pokazuje istraživanje londonskog Kings koledža. Da li uvođenje karantina u mnogim gradovima u svetu izvodi na ulice brojne pristalice teorija zavere a šta kažu oni koji tvrde da to nisu teorije zavere?

Život

Izvor: B92, Prva TV

Nedelja, 15.11.2020.

15:29

Žustro u studiju TV
Foto: Printskrin/TV Prva

Slobodan Bubnjević, fizičar, smatra da su mladi sa našeg podneblja otporniji na takvu vrstu uverenja.

Smatra da "niko zdrave pameti ne zagovara" povezanost 5G i koronavirusa, iako je to mnogo prisutno na društvenim mrežama.

"Treba uzeti u obzir da iza ekrana staje zdravorazumski ljudi, i ne može se govoriti o tome da antene šire zarazu", ističe Bubnjarević.

Aleksandra Knez Milojković, iz Alijanse za zajedničko dobro, smatra da možemo govoriti o povezanosti 5g i pandemije sa drugog aspekta - ne da direktno izaziva koronu, ali sa aspekta da se prilikom uvođenja i 5G mreža i mera koja se uvode za zaštitu "ne poštuje Ustav" i međunarodni akti. Smatra da su prekršeni jer Ustav nalaže da imamo integritet nad svojim telima

"Da li je neko od lekara govorio o kontraindikacijama nošenja maske?", pita se Knez Milojković dok prepričava anegdotu da jedna osoba nije menjala jednokratnu masku tri meseca.
Foto: Printskrin/TV Prva
Da bi nešto dokazalo da je nešto dobro ili nije, mora da prođe određeno vreme, smatra ona.

"Vreme nije pokazalo da nejonizuće elektormagnetno zračenje, u koje spada 5G, zaista nije štetno po zdravlje", ističe Knez Milojković.

Bubnjarević se ne slaže i ne želi da ulazi u diskusiju o opštim efektima 5G mreže i stvara dodatne konfuzije. Navodi da je 5G unapređenje postojeće tehnologije u mobilnim komunikacijama, koje omogućava dramatično povećanje performansi mobilnih uređaja povezanih na tu mrežu.

"Ta vrsta protoka može da izazove bezbednosne rizike, ali ne po zdravlje, nego po pitanju kontrole", ističe on. "Ako govorimo samo o zračenju to svakako ne može da naudi na način kako se inače govori po internetu i svakako ne može da izazove koronavirus", ističe naučnik.

Evidentno je da je SZO prepoznala da zračenja izazivaju bolesti, napominje Knez Milojković.

"Mi nemamo lekare koji su sposobni da prepoznaju ovakve vrste bolesti", kaže ona.

"Mi nismo teoretičari zavere, tu famu upravo stvaraju oni koji plasiraju i žele da se njihova tehnologija stavi. Mi sada imamo dobru i bezbednu tehnologiju, odnosno optičke kablove", navodi ona.

Ona vidi vezu 5G sa koronavirusom, jer 5G ulazi u frekvencije zbog kojih vibrira naš organizam i naše ćelije "se zbunjuju", te da 5G prouzrokuje pad imuniteta.

Bubnjarević ističe da ništa ne može da "vibrira" u našem organizmu pod uticajem magnetnih talasa.

"Ne smemo pitanja zdravlja da pretvaramo u teoriju zavere, jer mnoge stvari koje suse deklarisale kao teorije zavere to nisu bile", rekla je Knez Milojković.

Dodaje da je, s obzirom na to kako tehnologija napreduje, ne bi iznenadilo da uspeju da stave čip u vakcinu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

163 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: