- Vesti -

Našao Hitlerovu bombu na pašnjaku: Netaknuta više od 70 godina

Dane u izolaciji, Aleksandar Babić iz Prijepolja odlučio je da provede u selu Jabuka, nadomak granice sa Crnom Gorom. Duge šetnje kroz brdovite predele sada su njegova svakodnevica,a prilikom jedne takve otkrio je nešto nesvakidašnje.

Izvor: RINA
Podeli
Foto: RINA
Foto: RINA

"Na jednom od pašnjaka ugledao sam metalni zarđali predmet čudan za ovo podneblje. Prišao sam, osmotrio bolje i shvatio da ispred mene stoji stara bomba, koja s obzirom na izgled i stanje može biti samo ona kojom su nas Nemci gađali u Drugom svetskom ratu. Vidi se da je nekad bila zelena, a li vreme je učinilo svoje i sada je sva zarđala", rekao je Aleksandar za RINU.

Najneobičnije je to što je ovu bombu pronašao baš 6. aprila kad je godišnjica od prvog napada okupatora.

Foto: RINA
Foto: RINA

"Nisam smeo da je uzmem u ruke, iako je sigurno stara preko sedam decenija, ko zna da li je u njoj ostalo još nekih eksplozivnih elemenata. U zemlji pored mesta gde stoji, ima velika rupa. Verovatno je tu pala i nikad nije eksplodirala. Dobro je što materijalna šteta za sve ovo vreme nije pričinjena", kaže ovaj Prijopoljac.

O Hitlerovoj bombi, Aleksandar će obavestiti i nadležene institucija, pa će vrlo brzo ova eksplozivna priča sa jabučkih pašnjaka dobiti i svoj epilog.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 130 idi na stranu