- Vesti -

Glumac u novoj ulozi: "Apsolutno si bolji od Džordža Klunija" FOTO/VIDEO

Holivudski glumac Bred Pit intervjuisao je u ponedeljak astronauta Nase Nika Hejga, koji se prevrtao u uslovima nulte gravitacije u Međunarodnoj svemirskoj stanici.

Izvor: B92, Tanjug
Podeli
Foto: Getty/Ken Ishii
Foto: Getty/Ken Ishii

Pit je iz Centra za kontrolu misija u Hjustonu, uoči početka prikazivanja svog svemirskog trilera "Ad astra", zasuo Hejga pitanjima o životu u svemiru.

Pit glumi astronauta u svom najnovijem filmu "Ad astra", koji u petak počinje da se prikazuje u bioskopima, a posada svemirske posade imala je priliku da pogleda film pre nekoliko nedelja.

"Posado, ovde je Bred, čujete li me?", pitao je glumac.

"Hej Bred, Nik ovde. Čujem te jasno i glasno. Dobro došao na Međunarodnu svemirsku stanicu", odgovorio mu je Hejg.

Tokom skoro 20-minutnog razgovora glumac i astronaut su razgovarali o brojnim temama vezanim za istraživanje svemira, o Hejgovom boravku na stanici, o tome kakva se muzika pušta na stanici, ali i o predstojećem projektu Artemis, putovanju na Mesec, u kojem bi na tlo prirodnog satelita trebalo da stane prva žena.

U jednom trenutku razgovora Bred Pit se našalio i pitao Hejga ko je bolje odglumio astronauta, on ili Džordž Kluni, u filmu "Gravitacija" iz 2013. godine.

"Ti, apsolutno", odgovorio je Hejg.

"Nik, puno ti hvala, bilo je to apsolutno zadovoljstvo, ispunjenje sna", rekao mu je Pit. "Jedva čekam da se hvalim deci", našalio se glumac.

Bred Pit u filmu "Ad astra" igra astronauta Roja Mekbrajda, koji putuje na ivicu solarnog sistema da bi pronašao svog oca koji je nestao, suočavajući se sa misterijom koja preti opstanku čovečanstva na Zemlji.

Nacionalna služba za aeronautiku i svemir dala je pred snimanje "Ad astre" stručne savete o vizuelnim i tehničkim pitanjima. Ekipi filma u stvaranju pejzaža Marsa pomogle su Nasine detaljne fotografije "Crvene planete".

Film će početi da se prikazuje u američkim bioskopima u petak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 118 idi na stranu