- Vesti -

Princ Stefan Karađorđević kršten danas u Beogradu FOTO

U crkvi Svetog Andreja Prvozvanog u Kraljevskom kompleksu na Dedinju u Beogradu, danas je kršten princ Stefan, sin princeze Danice i princa Filipa Karađorđevića.

Izvor: Tanjug
Podeli
FOTO: TANJUG / SAVA RADOVANOVIC
FOTO: TANJUG / SAVA RADOVANOVIC

Princ Stefan, kojeg je krstio patrijarh Irinej, rodio se 25. februara ove godine, a u njegovu čast se tada oglasilo 49 zvona Hrama Svetog Save u Beogradu.

Zvona crkve Svetog Đorđa na Oplencu i manastira Žiče takođe su oglasila rođenje prvog muškog deteta Kraljevske porodice u Srbiji nakon 90 godina, kada je u Beogradu rođen princ Tomislav, brat nekadašnjeg kralja Petra II.

Princ Stefan je na krštenju nosio kršteno odelo koje je nosio kralj Petar II na dan svog krštenja 1923. godine u Beogradu i čiji je kum je bio britanski kralj Džordž V.

Kršteni kumovi princa Stefana Karađorđevića su princ Aleksandar (brat blizanac princa Filipa), Petra Lazarevic i Dušan Antunović, dugogodišnji porodični prijatelji prinčevskog para, princa Filipa i princeze Danice.

FOTO: TANJUG / SAVA RADOVANOVIC
FOTO: TANJUG / SAVA RADOVANOVIC

Krštenju su prisustvovali i princ Aleksandar i princeza Katarina, a među brojnim zvanicama bile su i vlasnica Opere i Teatra Madlenijanum Madlena Cepter i predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković.

strana 1 od 135 idi na stranu