- Vesti -

Zašto Lego figure imaju rupe u glavi?

Da bi se uklopile u kocke? Nosile šešire? Ni jedno od toga. Zapravo, Lego lutke su tako dizajnirane, kako bi vazduh mogao da struji kroz grlo, ukoliko dete proguta glavu figurice.

Gizmodo
Podeli

“Dodali smo ovu rupu na vrh glave, za slučaj da neko dete proguta deo figurice. Na taj način moći će da diše”, rekli su iz Lega za sajt Gizmodo.

Drugim rečima, minifig, kako se popularno zovu Lego figure, dizajnirane su da posluže kao cevčica, ukoliko dospeju u dušnik.

Prve figurice Lego je lansirao 1978. godine.

Inače, kompanija je osnovana 1934. kao porodično preduzeće, a 2010. postao je četvrti po veličini igrač na svetskom tržištu igračaka.

Kompanija je prošla kroz ozbiljnu krizu krajem 1990-ih i početkom 2000-ih, kada ju je oštra konkurencija od strane kompjuterskih igrica bacila na kolena po prvi put u istoriji.

Vesti

Kad Denzel Vošington obeća....

Arnold Švarceneger je jedan od glumaca koji su, između ostalog, postali prepoznatljivi zahvaljujući rečenici "Vratiću se" koju je izgovorio u "Terminatoru", ali još neki glumci imaju svoj "zaštitni znak".

Vesti sreda 31.07. 13:25 Komentara: 14

Tužio Izrael zbog razapinjanja Isusa

Jedan advokat iz Kenije podneo je tužbu Međunarodnom sudu pravde (MSP) u Hagu, u kojoj je naveo da je suđenje i razapinjanje na krst Isusa Hrista bilo nezakonito i da se država Izrael, između ostalih, mora smatrati odgovornom, prenosi izraelska štampa navode kenijskih medija.

Vesti sreda 31.07. 12:04 Komentara: 43
strana 1 od 141 idi na stranu