- Vesti -

Šabac: Pletenica za Ginisa

Nakon mesec dana rada na najdužoj pletenici, Nikola Kulezić iz Šapca ispleo je pletenicu od 820metara.

Izvor: Pressonline
Podeli

Cilj mu je bio obaranje svetskog i Ginisovog rekorda u najdužoj nadogradjenoj pletenici. Za dva meseca bi trebalo da ovaj rekord bude i upisan u Ginisovu knjigu.

Sarina Ruso je u Sidneju, 13.06.2010. postavila rekord za najdužu nadograđenu pletenicu na svetu, koja je iznosila 294,49 metara.

Nikola je za ovu namenu koristio 500 pletenica, koje je, nakon pletenja sastavljao čak više od pet sati. Ovakvim angažmanom, Nikola je oslim lične, želeo svim mladima da pruži vid satisfakcije, koji će ih stimulisati u sopstvenim afirmacijama.

Vesti

Kad Denzel Vošington obeća....

Arnold Švarceneger je jedan od glumaca koji su, između ostalog, postali prepoznatljivi zahvaljujući rečenici "Vratiću se" koju je izgovorio u "Terminatoru", ali još neki glumci imaju svoj "zaštitni znak".

Vesti sreda 31.07. 13:25 Komentara: 14

Tužio Izrael zbog razapinjanja Isusa

Jedan advokat iz Kenije podneo je tužbu Međunarodnom sudu pravde (MSP) u Hagu, u kojoj je naveo da je suđenje i razapinjanje na krst Isusa Hrista bilo nezakonito i da se država Izrael, između ostalih, mora smatrati odgovornom, prenosi izraelska štampa navode kenijskih medija.

Vesti sreda 31.07. 12:04 Komentara: 43
strana 1 od 141 idi na stranu