- Vesti -

Današnji statusni simboli su...

iPad, kabriolet, televizor dijagonale 50 inča i čistačica nalaze se među modernim statusnim simbolima većine ljudi. Istraživači su otkrili eklektičan miks stvari koje su za 2.000 ispitanika predstavljale statusne simbole današnjice.

Daily Mail
Podeli

Pored doma u kom živite i kola koja vozite, među modernim simbolima za bogatstvo i Odmori na egzotičnim lokacijama poput Kariba i Maldiva takođe se nalaze na listi.

„Postojalo je vreme kada su ljudi sudili jedni o drugima samo na osnovu kuće u kojoj su živeli i kola koja su vozili. Međutim, danas, postoji veliki broj modernih stvari koje doprinose sveopštem utisku o nečijem uspehu i bogatstvu“, izjavio je Andi Oldam, direktor sajta Quidco koji je tražio istraživanje.

Među statusnim simbolima nalaze se i skupa odeća, skupoceni satovi i modni dodaci kompanija kao što su Prada, Luj Viton i Roleks.

Pogledajte kompletnu listu današnjih statusnih simbola:

- Luksuzni odmor na nekoj egzotičnoj lokaciji
- Televizor dijagonale 50 inča
- Smartfon
- iPad ili neki drugi tablet
- Automobil koji prave Mercedes, Ferari ili Porše
- Supoceni sat sa znakom Roleksa, Tag Hojera, Kartijea ili Omege
- Putovanje u prvoj klasi
- Pradina torba
- Kabriolet
- Dva ili više automobila
- Čistačica
- Poznavanje vina
- Personalizovane registarske table automobila
- Često korišćenje taksija -

Foto: Image courtesy of m_bartosch / FreeDigitalPhotos.net

Vesti

Šer preživela srčani udar

Poznata pevačica i glumica Šer, koja ima 66 godina, pretrpela je blaži srčani udar. Kako kažu njeni prijatelji uzrok su mnoge stvari - ima probleme sa snimanjem albuma, njen sin Ilajdža se bori sa drogom, a ćerka Čez sa promenom pola.

Vesti nedelja 31.03. 23:31 Komentara: 4

Svetla budućnost putovanja u svemir

Evropska svemirska agencija (ESA) i Nemački svemirski centar (DLR) imaju velike planove za narednu godinu. Iz svemira naučnici mogu da saznaju mnogo toga o Zemlji, zato se istraživanja moraju nastaviti.

Vesti nedelja 31.03. 22:43 Komentara: 1

Arktik će se uskoro zazeleneti

Arktički polarni krug najverovatnije će, tokom sledećih nekoliko decenija, naglo ozeleneti, dok će se ledene ploče na Antarktiku širiti, kao posledica globalnog zagrevanja, pokazale su dve odvojene naučne studije.

Vesti nedelja 31.03. 21:47 Komentara: 47

Dobro delo koje se širi svetom

Možda ne zvuči primamljivo kao „kapućino“, „espreso“ ili „late“, ali novi napitak pod nazivom „uslovna kafa“ može potpuno promeniti način na kojim posmatrate ritual ispijanja toplog napitka.

Vesti nedelja 31.03. 14:09 Komentara: 56

Uskrs - običaji i zanimljivosti

Svake godine Uskrs je prilika da se porodica okupi za prazničnim stolom, načešće tradicionalno za najbogatijim uskršnjim doručkom. Bojenje jaja i „dolazak“ uskršnjeg zeca „ostaci“ su nekih davnih verovanja, a ako ste kojim slučajem zaboravili šta simbolišu, sada je pravo vreme da se prisetite.

Vesti nedelja 31.03. 13:35 Komentara: 11
strana 1 od 128 idi na stranu