"Štreberi" - 7 misterija koje nauka ne može da objasni

Serija “Štreberi“ duboko je ukorenjena u nauci. Radnja prati živote mladih naučnika (koje tumače glumci), a tu su i pravi naučnici zaduženi za proveravanje svih iznetih činjenica u šou, piše "Huffington Post".

Izvor: Huffington Post

Subota, 08.11.2014.

13:25

Default images

Trenutno se emituje osma sezona „Štrebera“, fanovi su u međuvremenu upoznali i zavoleli glavne likove, ali mnogima može biti interesantan podatak da se tokom sezona pojavilo nekoliko velikih pitanja na koja još nismo dobili odgovor.

Pogledajte sedam velikih misterija iz serije „Štreberi“ koje nauka ne može da objasni:

1. Da li će lift ikada biti popravljen?

U trećoj sezoni otkriveno je da je lift pokvaren tokom jednog od Lenardovih eksperimenata sa raketnim gorivom. Ovo se desilo pre nego što se Peni doselila u zgradu, i lift je od tada pokvaren.

Usled toga što lift nije u funkciji, stepenice su postale ključan deo serije, a veliki broj gostujućih glumaca je sve više zainteresovan za njih. Uprkos tome, pojedine epizode su pokazale brojne likove kako pokušavaju da ga koriste, a Hauard je čak probao i da ga popravi.

2. Kako izgleda Hauardova majka?

Jedna od konstantnih šala u seriji je i Hauardova majka koju fanovi do sada nisu imali prilike da vide, već samo da čuju njen glas. Međutim, njeno prisustvo u seriji vremenom je postalo „ozbiljnije“, pa smo tako bili u prilici da vidimo njene ruke, dok je tokom scene venčanja Hauarda i Bernadet ona prikazana kao „roze fleka“.

U stvarnom životu, Hauardovoj majci glas pozajmljuje Kerl En Suzi, a čini se kao da producenti nemaju nameru da je u skorije vreme u seriji prikažu u punom sjaju.

3. Zašto svi mrze Akvamena?

Serija nam poručuje da je Akvamen loš, ali gledaoci nikada nisu dobili razlog zašto.

4. Koje značenje se krije iza Hauardove značke vanzemaljca?

Pored uskih farmerki i brojnih rolki, jedan od Hauardovih prepoznatljivih detalja jeste i značka vanzemaljca. Brojni intervjui pokazali su da je u pitanju dragocen predmet, ali čini se da priča iza značke tek treba da bude obznanjena.

5. Kako je Šeldon došao do fraze „bazinga“?

Šeldonova poznata uzrečica postala je toliko popularna da je sada i zvanično ime za jednu vrstu pčele- U stvarnom životu, reč je prvi put upotrebio bivši pisac „Štrebera“ Stij Engel, koji ju je izgovarao nakon svojih praktičnih šala.

Znamo da je Šeldon koristi kako bi svi znali da je ispričao šalu, ail serija još nije otkrila kako je došao do ove reči.

6. Šta je pisalo u pismu Hauardovog oca?

U šestoj sezoni, Šeldon otkriva pismo adresirano na Hauarda za njegov osamnaesti rođendan. Pismo je od Hauardovog oca koji ga je napustio dok je bio mlad. Hauard uništava pismo bez čitanja, ali je Šeldon u međuvremenu uspeo da pogleda sadržaj pisma. Nakon toga, svio dlučuju da Hauardu kažu šta oni misle da je pisalo, dok je samo jedna verzija tačna. Istinita priča nikada nije otkrivena.

7. Kako se Peni preziva?

Ovo je možda najveća misterija cele serije, i predmet najveće speulacije fanova. Serija je sada u svojoj osmoj sezoni, a njeno prezime još nije poznato.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: