Seksi za B92.net o zatvoru i muzici: "Trudim se da budem uzor mladima, neka uče na mojim greškama"

Reper, umetnik, brat i zovu ga "Seksi". Ime mu je Relja Despotović i rođen je 1997. godine, možda i niste čuli za njega, ali on je jedan od najtraženijih pojmova na pretraživaču, pa proverite.

Izvor: B92, Milica Milosavljeviæ

Utorak, 15.11.2022.

16:30

Seksi za B92.net o zatvoru i muzici:
Foto: Mateja Stanisavljevic/ATAImages

Naime, u susret velikom hip hop muzičkom spektaklu "Street vision" koji će okupiti sva velika imena regionalne rap, trap, drill scene, razgovarali smo sa Seksijem - Reljom Despotovićem.

Hitovi poput "Pare pare", "Dva telefona", "CC #2" i "CC #3" vrte se redovno na svim njegovim nastupima zajedno sa grupom "Crni cerak". Mlađa publika je vrlo upoznata sa muzičkim opusom ovog repera, ali starija ga publika baš i ne razume.

Posle nešto više od godinu dana od prvog nastupa, sada nema tremu, prvi je kaže bio težak i trema ih je vidno savladala samo zbog očekivanja koje su imali kao grupa, sada to nije slučaj.

"Sada mi je to postalo svakodnevica, nemam takvu tremu. Pre nastupa sam imao običaj da popijem neku čašicu više alkohola, sada gledam da to smanjim. Planiram da pauziram sa konzumiranjem", rekao je Relja za B92.net.

Obzirom da je ovaj reper jedan od najtraženijih danas, mnogi tekstovi i informacije u medijima pričaju umesto njega, a on je ispod svega toga samo jedna mlada osoba.
Foto: Mateja Stanisavljevic/ATAImages
"Ja po ponašanju ili tako nečemu drugom nisam drugačiji, u odnosu na to kakav sam u javnosti. Ja se samo trudim da se tokom mog gostovanja u emisijama i intervjuima najbolje vidi ko smo mi, mimo pesama. Jer ipak, pesme su na kraju krajeva proizvod koji mi prodajemo i moramo da obraćamo pažnju na 100 nekih faktora koji nama čine zaradu i šta ćemo mi u pesmi da kažemo. Međutim, stvarno se trudim da moje lično prisustvo bude uzor mladima, pre nego što oni čuju neku moju pesmu. Ja se trudim da pričam kako to što smo mi uradili nije dobra stvar i da treba da uče iz naših grešaka, a ne da ih slepo prate. Zapravo, onaj ko na takav način ne razume našu muziku, možda ne bi trebalo ni da je sluša", rekao je on.

Inspiracija mu dolazi u studiju, kaže da mu ta atmosfera tamo sada odgovara, dok je ranije pisao od kuće uz jutarnju kafu.

"Možda zato što mi je muzika postala i posao ja inspiraciju danas ne tražim u svakodnevici i slikama koje ispred sebe vidim", rekao je "Seksi".

Navodi da na početku nije gledao na muziku kao na posao, smatrao je to hobijem. Navodi da sve što mu se dešavalo ranije snimao, da bi kasnije to slušao i pretvarao u ono što je želeo. Jer, kako kaže: "niko to nije uspeo da objasni nama, na način na koji smo mi hteli u muzici da čujemo".

Sa 19 godina je prvi put završio u zatvoru, ti trenuci tamo su ga pogurali ka muzici. Zatvor ga je naterao da razmišlja o životu i tamo je i pisao dosta pesama, tvrdi da je pesmu "Ferari" jedino snimio za javnost, dok ostale čekaju neke druge dane.
Foto: Mateja Stanisavljevic/ATAImages.
"Imao sam 23 godine i to je već period života u kojem moraš da prelomiš šta ćeš sa sobom. Ili ćeš da ostaneš tu gde si ceo život ili ćeš nešto sa njim da napraviš. Onda sam se ja odlučio na ovaj korak i sve sam ostalo batalio, nisam radio ništa osim toga, nikakav posao ni legalan i ilegalan. Na kraju je stvarno ispalo dobro što sam verovao u sve to, a i ljudi oko mene su verovali u to", rekao je on.

Porodica mu je najveća briga i najveća podrška, kaže da su ga uvek podržavali i želeli da čuju i vide šta je to novo uradio. Dobijao je i njihove sugestije, savete i maksimalno razumevanje, čak i kada nije imao novca od muzike.

"Meni majka više ne radi, ne dam joj da radi, dosta se naradila, sada neka odmara. Ona je moj najbolji prijatelj i njoj najviše sve govorim", rekao je Relja.

Međutim, pesma "Dva telefona" je neplanirano objavljena. Nije zvanično puštena, procurela je, iako je postala kako i sam kaže "planetarni hit".

"Ta pesma je hit i u zatvorima, nismo planirali tada da je objavimo, ona se sluša već godinu dana a nema zvaničan spot. Sigurno će ga biti samo da se dogodi sve što treba", rekao je on i dodaje da uskoro izbacuje još jedan hit vezan za projekat "Južni vetar", a za koji smatra da će biti "level up" u odnosu na "CC #2" I "CC#3".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

87 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: