Prvog pedofila ubio u 21. godini: Da li je on najopasniji engleski serijski ubica?

Izolovan od ljudi i sveta, ali i drugih zatvorenika, smrt u podzemnoj staklenoj ćeliji čeka Robert Modsli, jedan od najopasnijih serijskih ubica u Ujedinjenom Kraljevstvu prozvan ‘ubicom pedofila’. Prošle nedelje mu je, kako saznaje Dejli mejl, odbijena molba da živi zajedno s drugim zatvorenicima jer je proglašen preopasnim da se meša sa zatvorenicima i čuvarima. Ubica se na ovu odluku žalio, jer je da Božić provede okružen ljudima.

Život

Izvor: B92

Ponedeljak, 27.12.2021.

13:27

Prvog pedofila ubio u 21. godini: Da li je on najopasniji engleski serijski ubica?
Foto: Profimedia

“Ali, odgovorili su da je to poslednji put da mu je rečeno – ne. Kad si tako dugo sam to utiče na čoveka. On nije u dobrom stanju i opasno je rizikovati ono što bi mogao da učini", rekao je za strane medije izvor upućen u slučaj.

Modsli sada mora da provede ostatak svojih dana u ćeliji, koja je napravljena posebno za njega 1983. godine i zaštićena neprobojnim staklom. Svakog dana tamo provodi 23 sata, spavajući na betonskoj ploči te koristi toalet i lavabo koji su pričvršćeni za pod.

Izrezao lobanju bodežom

Njegova priča godinama intrigira javnost i medije. Modsli iz Liverpula prvi put je ubio kad je imao samo 21 godinu i to Džona Farela nakon što mu je pokazao slike dece koju je seksualno zlostavljao.

Predao se policiji i proglašen je nesposobnim za suđenje, te je poslat u bolnicu Broadmor, dom nekih od najnasilnijih zatvorenika u Britaniji.

No, tamo je nastavio sa svojom osvetničkom misijom. Nakon nekoliko godina provedenih iza rešetaka, Modsli i njegov kolega zatvorenik Dejvid Čizman zatvoreni su u ćeliju sa zlostavljačem dece Dejvidom Fransisom kojeg su potom mučili do smrti te njegovo telo obesili da ga zatvorski čuvari vide. Modsli je osuđen za ubistvo iz nehata i poslat u zatvorsku bolnicu Vejkfild.

Godine 1978. Modsli je zadavio i izbo Salnija Darvuda, koji je zatvoren jer je ubio svoju ženu. Sakrio je Darvudovo telo ispod kreveta pre nego što se ušunjao u ćeliju pedofila Bila Robertsa, koji je seksualno zlostavljao devojčicu od sedam godina. Ubio je i Robertsa, izrezao mu lobanju improvizovanim bodežom i razbio mu glavu o zid. Kasnije je osuđen na doživotni zatvor uz preporuku da nikada ne bude pušten.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

87 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: