Ravnozemljaši idu na Antarktik da otkriju ivicu sveta

Sve je više onih koji veruju u teoriju o ravnoj Zemlji, pa organizuju konvencije, prave video-snimke, sazivaju sastanke i razgovaraju o tome kako uveriti sve ljude da je Zemlja ravna ploča. Njihova najnovija odluka je da posete Antartik i otkriju ivicu sveta.

Život

Izvor: klix.ba

Utorak, 19.03.2019.

21:40

Ravnozemljaši idu na Antarktik da otkriju ivicu sveta
Foto: lekcej/depositphotos.com

"Ne verujemo da nešto može pasti sa ivice Zemlje, jer mnogo ljudi misli da smo u nekom obliku polovine kugle, te da su zvezde, Sunce i Mesec unutar te polovine sa nama. Veoma su visoko, ali su unutra sa nama. Tako da nema šanse da nešto može pasti sa planete", rekao je Robi Dejvidson, jedan od organizatora ekspedicije, prenosi Forbs.

Njihov plan jeste da dođu "do kraja" Antartika i na taj način dokažu da postoji ivica sveta, tj. mesto gde se sve završava. Prema njihovim navođenjima, Džejms Kuk je 1773. godine došao do velikog zida leda na Antartiku i nije mogao da nađe put oko njega.

Plovio je danima i prošao više od 96.000 kilometara tražeći rupu u zidu kroz koju može da prođe na drugu stranu, ali je nikada nije pronašao, tvrde oni. Ledenom zidu nije se nazirao kraj. Upravo zbog ove ekspedicije i njoj sličnih, oni veruju da ne postoji ništa sa druge strane zida, te da se tu nalazi ivica.

Još nije određen tačan datum ekspedicije, a mnogi željno iščekuju rezultate, jer će oni iznova pokrenuti mnoge debate između ravnozemljaša i onih koji misle da je Zemlja okrugla.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

347 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: