Novavaks započela ranu fazu studije kombinovane vakcine

Američka kompanija Novavaks saopštila je danas da je započela ranu fazu studije za testiranje kombinovane vakcine protiv gripa i koronavirusa.

Zdravlje

Izvor: B92

Sreda, 08.09.2021.

18:59

Novavaks započela ranu fazu studije kombinovane vakcine
Foto:Shutterstock/Kunal Mahto

U istraživanje koje će se sprovesti u Australiji biće uključeno 640 zdravih, odraslih osoba starosti između 50 i 70 godina, koje su ili već bile zaražene koronavirusom ili su dobile neautorizovanu vakcinu najmanje osam nedelja pre početka studije, prenosi Rojters.

Učesnici u studiji dobiće kombinaciju Novavaks vakcine protiv virusa kovid 19 i vakcinu protiv gripa, uz buster dozu vakcine.

Vakcina kompanije Novavaks efikasna 90 odsto

"Kombinacija ove dve vakcine može dovesti do veće efikasnosti zdravstvenog sistema i postići jedan visok nivo zaštite od koronavirusa i gripa", rekao je predsednik kompanije Novavaks Gregori Glen.

Kompanija je u maju saopštila da očekuje da će sezonski kombinovane vakcine protiv gripa i koronavirusa verovatno biti potrebne u borbi protiv novih sojeva koronavirusa.

SZO: "Sve odobrene vakcine efikasne protiv svih sojeva korone"

Kako navodi kompanija Novavks, rezultati studija očekuju se u prvoj polovini naredne godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: