Besplatni zdravstveni pregledi u subotu u Beogradu

Kampus zdravlja, tokom kojeg će gradjani moći da dobiju besplatne konsultativne zdravstvene preglede, biće organizovan u subotu, 6. jula, od 8 do 13 sati ispred zgrade Starog dvora.

Zdravlje

Izvor: B92

Sreda, 03.07.2019.

12:57

Besplatni zdravstveni pregledi u subotu u Beogradu
Ilustracija / Foto: Depositphotos/Lenets_Tatsiana

Kampus se realizuje u saradnji sa italijanskim medicinskim stručnjacima, koje predvodi endokrinolog Ana Marija Kolao.

Biće obavljani pregledi krvnog pritiska, EKG srca, ultrazvuk tiroidne žlezde, nutricionistički pregledi za dijabetes, masnoću, težinu mase i drugi, najavio je pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović.

Kako je rekao na televiziji Studio B, biće postavljena tri šatora u kojima će se obavljati besplatni pregledi.

Doktorka Ana Marija Kolao će u petak održati predavanje na Medicinskom fakultetu, kada će obići i Endokrinološku kliniku.

Pomoćnik gradonačelnika je naglasio da će svi moći besplatno da se pregledaju i da nije potrebno imati ni zdravstvenu knjižicu niti uput.

"Ovakav kampus organizujemo prvi put u Srbiji, a Italijani ih organizuju prvi put izvan Apeninskog poluostrva. U Italiji je 80.000 Italijana prošlo taj pregled. Uloga ovih kampusa je da se sprovodi prevencija bez ikakvih obaveza, plaćanja i dokumentacije", rekao je Mladenović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: