Pomozite sebi, uzimajte hranu koja je u skladu sa vašom krvnom grupom

Pravilna ishrana vrlo je važna za zdrav i dug život, a doktor Piter D'Adamo tvrdi kako treba da je prilagodimo svojoj krvnoj grupi. Osim što je dobra za naše zdravlje, pravilna ishrana može da nam pomogne i u gubitku viška kilograma, ali važno je da znamo koje namirnice smemo da jedemo.

Zdravlje

Izvor: B92

Utorak, 27.07.2021.

10:05

Pomozite sebi, uzimajte hranu koja je u skladu sa vašom krvnom grupom
Foto: yuliang11/Depositphoto

Krvna grupa 0

Ishrana treba da vam bude bazirana na visokom unosu proteina, nemasnog mesa, mlečnih proizvoda, ribe, povrća, graška. Za mršavljenje važe drugačija pravila, pa su u tom slučaju najbolji morski plodovi, alge, crveno meso, brokoli, spanać i maslinovo ulje, dok pšenicu, kukuruz i mlečne proizvode treba izbegavati.

Krvna grupa A

Treba da izbegavate meso i birate vegetarijansku ishranu s mnogo graška, voća i povrća, kao i zrnastih žitarica. Za mršavljenje su najbolji plodovi mora, povrće, ananas, maslinovo ulje i soja, ali treba izbegavati mlečne proizvode, pšenicu i kukuruz.

Krvna grupa B

Izbegavajte kukuruz, paradajz, kikiriki i semenke susama. Pileće meso može takođe biti loš izbor. Jedite zeleno povrće, jaja, crveno meso i mlečne proizvode s nižim procentom masti. Za mršavljenje, treba da birate zeleno povrće, jaja i džigericu, ali izbegavajte piletinu, kukuruz, kikiriki i pšenicu.

Krvna grupa AB

Vaša ishrana treba da uključuje tofu, morske plodove, mlečne proizvode i zeleno povrće zbog manje količine želudačne kiseline u želucu. Izbegavajte kofein, alkohol i dimljene suhomesnate proizvode. Za mršavljenje su najbolji tofu, plodovi mora, zeleno povrće i alge, ali treba izbegavati piletinu, kukuruz, heljdu i grašak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: