Nova vest
Fudbal 0

6.5.2024.

14:22

Dirljive scene u Đenovi – ovacije za Svena Gorana Eriksona

Bivši švedski trener Sven Goran Erikson (76) koji je već izvesno vreme teško bolestan, bio je specijalni gost na meču Serije B Sampdorija - Ređana (1:0).

Izvor: B92.Sport

Autor: B92

B92
B92
Profimedia

Erikson je od 1992-1997. godine bio trener kluba iz Đenove.

Svet je šokirala vest koju je on sam objavio početkom godine - da je teško bolestan i da mu je ostalo još godinu dana života.

Đenova, te stadion na kojem je ostavio dubok trag, bila je još jedna važna stanica na njegovom putu na koji je krenuo, pre odlaska sa ovog sveta.

Pre Sampdorije, ispunjena mu je želja da se poslednji put pojavi pred navijačima Geteborga, kluba koji je takođe trenirao tri (sezone).

Pamti se još njegov dolazak i na čuveni "Enfild".

Dolazak na stadion Liverpula bila mu je posebna želja. Nikada nije trenirao taj klub, ali mu se oduvek divio, pa su mu "Redsi" na čelu sa Jirgenom Klopom ispunili želju.

Emotivno je bilo u nedelju i u Đenovi.

Profimedia

Svog nekadašnjeg trenera ugostili su Roberto Manćini i generacija koja je igrala pod švedskim trenerom, bio je tu i legendarni Andrea Pirlo, aktuelni strateg Dorije.

Navijači su ispunili stadion do poslednjeg mesta, 27.000 ljudi je došlo zbog jednog čoveka.

"Dobrodošao kući, Sven", pisalo je na porukama uz sam teren.

Dirljive scene nastupile su po izlasku Šveđanina na teren "Marasija". Aplauzi su se pretvorili u ovacije, bilo je i suza, ali i osmeha, ponajpre na licu onoga zbog kojeg je sve ovo organizovano.


 

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu