Nova vest

psiha

Istraživanje dokazalo

Svaka četvrta osoba obolela od HIV-a pati i od depresije

Svaka četvrta osoba koja ima HIV pokazala je simptome umerene ili teške depresije, saopštio je Nacionalni centar za seksualno i reproduktivno zdravlje Potent, na osnovu rezultatata istraživanja, ukazujući da je HIV manje medicinsko, a više emotivno iskusustvo.

11:21

27.9.2025.

213 d

Sve sami benefiti

Kako boravak na moru utiče na naše zdravlje?

More nas čini opuštenijima zbog činjenice da možemo da se opustimo na odmoru, menja i hemiju našeg tela, smatraju naučnici. Nivo hormona se menja, srce usporava, raspoloženje se poboljšava...

18:09

29.7.2024.

638 d

Izdvajamo

Info – najvažnije vesti iz Srbije i sveta | B92.net

Svet

Vraća se Kamala?

Bivša potpredsjednica SAD-a Kamala Harris beleži snažan rast podrške u trci za demokratsku predsedničku nominaciju 2028. godine.

11:11

29.4.2026.

7 min

Život – zanimljivosti, istorija, nauka i inspirativne priče | B92.net

meni svečane večere

Šta su jeli Tramp i Čarls? FOTO

Svečana večera koju je predsednik SAD Donald Tramp priredio za britanskog kralja Čarlsa III, sadržala je raznovrsan meni od francuskih jela, koji su napravili najbolji kuvari, a pripreme za samu večeru vodila je prva dama Melanija Tramp.

11:13

29.4.2026.

7 min

Ljubimac

Psi imaju sve manje mozgove

Najnovija naučna studija je pokazala da su mozgovi pasa počeli da se smanjuju pre najmanje 5.000 godina, što pruža nove uvide u proces pripitomljavanja, ali to ne znači da su psi postali manje inteligentni od svojih predaka vukova.

10:00

29.4.2026.

1 h

Aktuelno

Kvir-skandal poslednjeg nemačkog cara

Poslednji nemački car, pozlaćena porcelanska vaza i general koji je doživeo srčani udar u ružičastoj baletskoj suknjici: Afera Ojlenburg do temelja je potresla Nemačko carstvo i Evropu, i otvorila put padu monarhije.

9:07

29.4.2026.

2 h

Najnovije Novo Sport Sport B92 Video Video Meni Menu