Twitter objavio mogućnost da zarađujete novac od Tweet-ova uz “Tip Jar”

Kompanija omogućava nekim korisnicima da na svoj profil dodaju "tegle sa napojnicama", kako bi drugi korisnici mogli da im plate bez napuštanja aplikacije. Twitter kaže da za sada ovu funkciju čini dostupnom "ograničenoj grupi ljudi širom sveta koji koriste Twitter na engleskom", uključujući kreatore, novinare, neprofitne organizacije i druge uticajne korisnike.

Tehnopolis

Izvor: Engadget

Petak, 07.05.2021.

00:33

Twitter objavio mogućnost da zarađujete novac od Tweet-ova uz “Tip Jar”
Foto: zamzawawi isa / Shutterstock.com

Korisnici koji imaju pristup Tip Jar-u mogu da povežu svoj nalog sa Bandcampom, Cash App-om, Patreonom, PayPal-om i Venmo-om. Oni koji posete njihov profil na iOS-u tada će moći da im šalju gotovinu (Android korisnici će za sada imati pristup samo napojnici putem Spaces-a). Twitter je dodao da ne treba smanjiti savete korisnika.

Rana verzija funkcije je ranije primećena još u martu, a Twitter-ov potpredsednik proizvoda Ilia Brown prethodno je rekao da kompanija razmišlja o tome kako da integriše napojnice u svoj servis. Nezavisno od toga, Twitter radi na nekoliko drugih funkcija dizajniranih da pomognu kreatorima da zarade novac na svojoj platformi. Kompanija je ranije ove nedelje saopštila da će nekim ljudima omogućiti da prodaju karte za Spaces, funkciju kompanije za "komunikacije samo sa zvukom". Twitter takođe radi na opciji "super pratilaca", opciji koja bi korisnicima omogućila da unovče svoje tvitove i pruže ekskluzivni sadržaj, kao i uslugu pretplate koja bi mogla da eliminiše pretplatu publikacija na platformi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: