Programer pokrenuo Windows 95 na Appleovom pametnom satu

Developer Nik Li uspeo je da pokrene punu verziju Microsoftovog operativnog sistema Windows 95 na Appleovom pametnom satu.

Tehnopolis

Izvor: Business Insider

Subota, 30.04.2016.

13:55

Programer pokrenuo Windows 95 na Appleovom pametnom satu
Foto: Screenshot

Li je u intervjuu za Medium post objasnio da je svoju zamisao uspeo da ostvari hakovanjem Apple Watch aplikacije, zaobilazeći Appleovu sigurnosnu zaštitu.

Prema Lijevim rečima, sat ima mnogo jaču računarsku snagu od većine računara iz 90-ih godina.

Međutim, postoji jedna velika ‘caka’ – potrebno je čak sat vremena da Apple Watch pokrene sistem.

Ipak, uprkos tome što ovaj postupak nije naročito praktičan, svakako je vrlo zanimljiv. Ako ste ikad umirali od želje da spakujete Windows na svoju ruku, sada imate prilike da vidite kako to zaista izgleda u praksi:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: