Tehnopolis

Sreda, 28.02.2024.

18:30

Meta upozorava: U toku je napad, ne klikćite ako dobijete ovaj mejl!

Kompanija Meta, koja stoji iza mreža WhatsApp, Facebook i Instagram, poslala je upozorenje svim korisnicima da je u toku fišing (phishing) napad i da ne nasedaju na zlonamerne mejlove.

Izvor: B92

Meta upozorava: U toku je napad, ne klikćite ako dobijete ovaj mejl!
Foto: Shutterstock/Pungu x

"Dragi partneri, primetili smo phishing email koji stiže salesforce.com domena. Radi se o sofisticiranijem primeru phishinga koji nije na prvi pogled uočljiv, pa vas molimo da obratite pažnju i ne pratite linkove koji se nalaze u telu mejla", stoji u poruci koju je poslala Meta.

Phishing je napad u kom kriminalci imitiraju neku legitimnu i proverenu kompaniju ili drugi entitet, kako bi namamili žrtvu da klikne na link ili otvori datoteku koja će im onda dati neophodne podatke (bankovne, lične, zdravstvene, itd).

Napadi se sprovode putem mejla, SMS-a ili nekih aplikacija za dopisivanje. Najbolja zaštita od ovog tipa napada jeste da ne klikćete na mejlove i linkove za koje niste sigurni odakle dolaze, kao i da dobro pogledate mejl adresu ili broj telefona osobe koja vam šalje poruku - ponekad je razlika samo u jednom slovu, tački, ili zapeti.

Meta je u svom upozorenju poslala i fotografiju koja pokazuje kako izgleda lažni mejl, pa ako vam je stigao, nipošto nemojte da kliknete na njega:
Foto: Printscreen

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: